Šakal posted by:
Největší problém Fabi je ten, že ji většinou kupují lidé, kteří by potřebovali větší a silnější auto. Kupují je hodně firmy, jejichž obchoďáci jezdí po celé ČR, většinou s nazinkaným kufrem a pořád spěchají. Pak si ji koupí 5ti členná rodinka a vyráží každý víkend po nákupech, samozřejmě v létě do Chorvatska a v zimě do Alp. Z toho pak samozřejemě vyplývá, že s naloženou fábkou a 1,2 motorem už toho moc nepředjedete, ačkoliv se majitelé těchto vozů o to neustále pokoušejí. Toto jsou mé osobní z...
Mám dlouhou 1.2 / 47kW, 2004, najeto 63 tkm. Souhlasím s tím, že velmi záleží na zátěži. Nicméně, pokud ta zátěž je rozumná, je velmi rozumná i spotřeba. Příklad z poslední doby: Vysoké Mýto-Brno-Bratislava-Bukfurdo. Cca. 390 km, z toho tak 140 po dálnici.Asi 230 kg lidí + 2 kufry. Do Brna co se na té příšernosti dá, na dálnici podle tachometru 140-150, v Maďarech do 110 + četné vesnice.Bez klimatizace. Průměr podle počítače 74, spotřeba 5.7. Ale když jsme jindy jeli všichni, přibylo cca 100 kg, a spotřeba za stejných podmínek někde pod 7..
Nicméně na fabku nedám dopustit. V 8 tisících jsem jí rozbil čumák, ale podržela mě. Jinak do ní leju jenom benzín a občas měním chcíplé žárovky.
Ale - ať to beru jak chci - do Chorvatska s celou rodinou a výbavou je to s tímhle autem moooc daleko ..