zigi posted by:
Může někdo napsat max. rychlost HTPčka z TP? By mě zajímalo, jestli je tam teda těch 180km/h...
Napiště zda je to pro 40kw nebo 47kw.
Díky, tak poznáme, zda to opravdu jede 180 nebo je to jen mýlka tachometru ( což je určitě )
Ty co je v techničáku, to bych nebral moc vážně
Jak jsem si ho byl vyřizovat já, tak chlápek na dopravce byl celkem pod obraz a povedlo se mu udělat kartičku až na 3 pokus. A kolik papírů předtím jsme museli roztrhat a vypsat znovu - jéje
Max rychlost není takový problém spočítat u kterého koliv auta. Pošli mi křivku toč momentu, účinnost ozubených kol, rotační koeficienty na motoru, hodnoty převodů vč nápravy, rozměr pneu, valivé odpory, koeficient Cx, velikost čelní plochy, hmotnost atd . Ti vynesu charakteristy tzv. měrné hnací síly do grafu. Proti tomu odpory a kde se to protne tam máš maximálku. Někdy objevíš třeba dobré věci, že třeba jak auto víc zatížíš tak některé maximálku na rovince už neutáhne, ale jiné jo. Nebo žeby třeba potřebovalo pětku dělší atd. Klidně poměníš vstupní hodnoty (jiné gumy, zatížení auta, stoupání atd) a dostaneš plno zajímavých věcí.
..... Jinak napsat že pneu Matadory jsou skvělé, to se Fábijista pěkně odkopal - fůůůůj !!! Matadory jsou zcela vražedné, to je ještě o cosik horší než Barum. (já jezdím na asymetrických Michelin Premacy Pilote) ... A co ukazuje tacho není podstatné
Mojemu dědovi na W353 pořád ukazoval 0km/h i když jel jak o život
Tak "pilotům trojválcových Fábií" (jak by řekl pan Vaculík) to zas ukazuje pořád ke 200 km/h, kdežto spotřeba zas kolem 3L, to už znááááme
)) Ale pravdu má autor v jednom, kufr je tam na kombíku solidní, taky jsem celkem koukal.