Wednesday 09.07.2008 23:32,
Dobra volba
Kolega ma xantii rok 95 tenkrat novou, 1,9 td a za cely ty roky jezdil jen na pravidelne prohlidy a menil tycky stabilizatoru, loziska a zadni ramena. Jinak bezny predepsany servis. Az letos musel menit chladic klima. Ja ji koupil pred ctyrmi lety, je to rok 99, 2,0 HDI kombi s 135tis km, serviskou od prvniho majitele, ale v bazaru. Vzal jsem ji do servisu ke znamemu, kde mi potvrdil super stav ale hadal by tak o sto tis km vic. Presto jsem to vzal, udelal rozvody, proplachl hydrauliku a jezdil. Dnes mam na tacho 290000 (takze mozna taky 390000) a za celou dobu mi odesel ventilator topeni ( stacila vymena kondenzatoru), jednou nechal doplnilt klimu, vymenil 4 koule, vymenil tri zarovicky osvetleni palubky a interieru, jednou ve 220000 menil kotouce, letos mi prestal chodit bufik, jednou jsem menil pravy cep, posledni dil vyfuku a jednou tycky stabilizatoru. Jinak se pri beznych servisnich intervalech po 20000 menily bezne veci, co byly zrovna potreba, jako desky, olej, kapaliny. Sem tam je třeba rozhýbat zadni sterac a promazat ho. Vsechno ostatni v pohode drzi, olej nemusim od vymeny do vymeny dolevat, zadni naprava drzi. Jediny co uz odchazi je levy okraj ridicovy sedacky, ktery se zacina prosoupavat az na vypln. Spotreba bez klimy stabilne 5,6 - 5,7, s klimou a v zime cca o 0,5 az litr vic. Dluhodobe se ale pres sest na sto nedostanu! Fakt absolutni spokojenost! Jen mi vadilo jak to na prd sviti, protoze jezdim dost v noci, tak jsem tam dal xenony. A dost spatny je dle me origo radio... ale zas to ma ovladani na volanu a hodi se tam vzhledove. Tak to trpim Takze ja tohle auto muzu jedine doporučit. Je si ale třeba zvyknout na trochu jinou polohu za volantem, a asi ne každému to muze vyhovovat. Je to ale o stylu jezdeni. Je to proste na pohodovy pohodlny cestovani. Driv jsem jezdil jak posuk, ale tohle auto proste člověka uklidni. Ne ze by bylo liny, ale proste to pohodovy pohupovani, vsechno funguje s takovym klidem, takou pozvolnou odezvou, ze to proste člověka ani nelaka nekam spechat a v klidu si tu jizdu učiva… Podle me dost dobyry auto, ale nemusi vyhovovat každému. A bezpečnost? Myslim ze na svou dobu dobra!
respond