David V posted by:
Musím v tomto podpořit Kylie, v Seoulu jsem byl 4x a poprvé jsem byl šokován. Korea je mnohem vyspělejší země než náš banánistán. Napoprvé mě to hodně překvapilo. A vozový park? Většinou korejské vozy, pak sem tam japonské a z evropských BMW, MB, AUDI, ale těch bylo velmi málo. Auta tam byla velká a pohodlná, velké motory a aut. převodovky - spíše Amerika než Evropa, ale hlavně - všechny osobní byly na benzín.
To je pravda, ale nemá to hloubku, na rychlo postavené město ještě neznačí obrovskou ekonomickou sílu. Kdyby na západě luskli, tak se vrátěj na stromy, v lepším případě budou dělat tříkolky. Jejich ekonomika stojí na té v USA. A co se týče aut, ani se nedivímn, že BMW, Audi a MB je tam málo, když stojí asi 3x víc než srovnatelně velká KIA. Jako v americe...kdo má peníze a je úspěnej, má Německé auto, americká buzna, co plácá hamburgery v McD jezdí v americkém křápu, popř. v hyundai, prtože jim na to auto stačí roční plat. (Stejně mají všechno na splátky). Já kdybych chtěl, taky si můžu koupit velkou kia za 700.000.- na splátky. Ale dát tolikl peněz za nic, a splácet...nejsem debil. Dám raději 300.000.- cash za 3 roky starý BMW po Helmutovi v Německu, kde mám styky a vazby a směju se všem, co si koupí nové koreiské auto...To samé hypotéka. Hodně kolegů, kamarádu si ji vzalo, teďka brečej a já se jim směju....sice smrdim u starejch (vlastní patro, ale stejně....) no ale nadruhou stranu jsem ušetřil víc než všichni dohromady....a nemovitosti stejně jednou všechny zdědim (a málo jich neni). Jako když není důvod, proč si lidi půjčujou?? Ty země/města východu, to všechno je na dluh , popř. na závislost na západě, kdyby EU a USA řekla stop KOrea, můžou se jít oběsit. Oni to neudělají, protože z toho mají snad více než Korea sama. A ty města jsou jënom pozlátka pro jejich pocit..