0
back

diskuze k tématu: Superb nebo Audi A4

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, automobilky, česká vozidla, německá vozidla
number of posts
date of registration
Monday 22.12.2014 17:06, Superb nebo Audi A4
Dobrý den měl bych dotaz chystám se koupit auto do 400 000 a rozhoduji se mezi Superbem a A4 v naftě mohl by mě někdo poradit jaké jsou výhody a nevýhody tady těch dvou aut popřípadně co by jste si pořidili za tu cenu.
respond
Jenyk
number of posts4
date of registration22.09.2012
Monday 22.12.2014 23:05, Ani jedno.
Superb je jen nesmyslně prodloužená Octavia a jako takový pro soukromé použití nedává žádný smysl. Na děti zepředu nedosáhnete, parkuje se s tím špatně... Má snad smysl jen pro generální ředitele, které vozí šofér a lepším autem by provokovali obchodní partnery. Ti to místo vzadu využijí a to, že auto má bohužel adekvátně horší jízdní vlasnosti nemusí řešit.

A4 je rozumnější, ale proč v naftě? Za tyhle peníze bude mít už dost najeto, takže na nějaké intenzivní nájezdy to také není to pravé ořechové. Pro soukromé použití bych se díval na benzín, ale vybíral bych velmi pečlivě, Motory VW jsou obecně dost pasti. Jediné, které mi z nabídky v dané ceně s rozumným nájezdem přijdou přijatelné do auta téhle třídy jsou přeplňované benzíny. Katastrofa také není 1,9 TDI, ale to je lenoch a to auto to degraduje.
respond
number of posts
date of registration
Tuesday 23.12.2014 00:47, Třetí možnost
A jaké auto by jste mi doporučil je mi 22 tak na děti ještě nemyslím a naftu hlavně kvuli tomu že mám možnost levného tankováni nafty
respond
eTeflon
number of posts173
date of registration04.11.2008
Tuesday 23.12.2014 05:23, BMW
Být Vámi, šel bych do BMW řady 3, perfektní auto se špičkovým naftovým motorem!! 330d popřípadě xd je opravdu raketa se spotřebou kolem 5-6l při normální jízdě!! Sám tento motor mám a nemůžu ho vynachválit Divejte, tento motor se dává do 5er, 7er, X5 X6! Takže si dokážete představit co dělá s relativně lehkou 330d. Za Vaše peníze půjde v klidu sehnat i 335d (popřípadě 535d) cože je 3,0 R6 se 2 Turbama a výkonem 210kW!!!!

Toť moje doporučení a přeji šťastnou ruku při koupi
respond
Zdeny60
number of posts1248
date of registration08.09.2009
Tuesday 23.12.2014 09:20, to je divný...
Čikýta, 22 let, 400 litrů na ojetinu...
Tatík, dobrý milenec a nebo výdělečné řemeslo starší než svět?
Nic ve zlým, jentak si uvažuji nahlas
Všechno blbě! Ale světový patent pro léčbu rakoviny a nebo Alzheimra. Ale taky blbě. za to se neplatí, je známou věcí, že největší vědci umírají v zapomenutí a chudobě.A navíc ten nízký věk...Tak toto taky ne. Tak co teda?
Dědictví? To je vono! Babička mi nechala honosnou vilu na Barrandově a ještě mi zůstane na volítanej pekáč. Audi A4? Nbeo Superb? Ani jedno, ani druhý. Ani jedno se už dnes nenosí. Za tím se už dnes nikod neotočí. SUperb-taxíkářův vlhký sen? Ne, to bych babičce nemohla udělat. Audi A4? Není lepší A6, nebo radši hned A8? To bude wono! Jen jestli to s najetými 500km od autoškoly uřídím? John tuhle říkal, že ta audyna má 8 něčeho, ale čeho to bylo? A strašně moc těch nějakých zvířat? Volů, oslů? Jo, vlastně koní? Kam se jen vejdou? To ej ejdno, ale hlavně, kdžy to John řikal. Tak jo, to bude bingo. Hned zítra zajedu do Áček, esi tam ňákou nemaj, ale musí být bílá a nebo kafebraundozelena.

Tak dost ironie.
Ale nad každou větou se, milá Čikíto, zamysli a zhodnoť napřes své poažadavky a to sorry - včetně tvého nízkého věku. Netuším, jak jsi na tom s praxí, ale věř, že pokud nebudeš dostatečně finančně silná, tak na pojistce na jakékoliv z těchto aut si na tobě pojišťovny smlsne. Malý věk, malá praxe, velké a potažmo drahé auto... Kolik najedeš ročněkm? Tak proč hned problémovou kombinaci ojetého naftového auta? Zamysli se, zdali ti lepší službu nenabídně benzínová verze. Ale odkud jsi? Jestli z Prahy, pak ani jedno nemá smysl, pokud nemáš garáž a v ní dva hladové dobrmany. Možná vzážil i jiné značky, než Audi či Škoda. Existuje dost japonských aut, třebas taková Honda Accord, či Mazda 6, nebo Lexus IS 250, které v rukou dívčiny budou sloužit do roztrhání těla.
Ale ojetou naftu byl pro malé nájezdy fakt nechal až jao tu poslední variantu. Půjde totiž o ukončený lízink a o auto s pohnutou historií, vytěžené na krev a stojící před nemlým a hlavně drahým servisem...

A taková nová Mazda 3 je i krásná, určitě hezčí, než jezvčík Superb

PS: jde o můj soukormý názor a nenutím nikoho, aby se s ním ztotožňoval.
respond
pavelrodek
number of posts1
date of registration05.12.2011
Tuesday 23.12.2014 12:45, záleží na potřebách
Ahoj, obě auta jsou si cenově a výbavově podobná. Motorizace je více méně totožná. Superb je prostornější. Při zpětném prodeji nebudete mít problém ho prodat velice rychle, všude vám ho relativně levně a rychle odservisují a opraví, tady platí škodovácké heslo SIMPLY CLEVER. Audi A4 má velmi kvalitně zpracovaný interiér a je to otázka prestiže, i když Superb je taky velice reprezentativní. Je to hodně o tom jaký prostor potřebujete a na jaký starší kousek narazíte. Hodně štěstí při výběru.
respond
number of posts
date of registration
Tuesday 23.12.2014 13:31, Zdeny
Dívka nejsem asi vás zmátl můj nick,kdyby jste si přečetl moji otázku pořádně tak by vás to možná i napadlo a že máte starosti kde jsem vzal peníze to je taky hezký ale boužel vás zklamu od babičky nejsou jinak děkuji za radu
respond
Zvirak
number of posts459
date of registration09.09.2012
Tuesday 23.12.2014 14:04, .
Musim si rýpnout:
Zdeny pouze poukázal na to, že ve 22 letech je prakticky nemožné dát si bokem 400 tisíc pokud se živíš prací a to znamená, že neznáš cenu peněz

Ale já ti poradim: Kup si Superba, budeš vypadat vážně hustě. Ty ostatně stejně nic jinýho nechceš slyšet Anebo Audi to budeš ještě větší frajer. Soused říkal, jak jsou nafty od VW koncernu bezúdržbový, nesmrtelný a nejlepší.... :D

Ted vážně. Ve 22 moc zkušeností mít nebudeš. Takže zapomeň na vlhkej sen, a kup si nějakou nižší střední a nauč se pořádně jezdit a peníze si šetři. Měj na paměti, že po několika letech bude pořizovací cena pouze ZLOMKEM celkových nákladů provozu auta (Samozřejmě dle nájezdu).
Pokud je to vážně jen kvůli image opravdu se vykašli na naftu. Ostatně, koho by nadchlo když přijedeš s uchrochtaným traktorem.

Argument, který stojí za zamyšlení:
Proč by někdo prodával spolehlivé auto za zlomek pořizovací ceny? Nečeká náhodou nějaký větší servis, nebo něco horšího?

na silnicích už skončilo hodně takovejch, co si koupili větší/silnější auto/motorku s čerstvým řidičákem a mysleli si, jak umí jezdit.

Jinak se na 100% ztotžňuju se Zdenym
respond
number of posts
date of registration
Tuesday 23.12.2014 14:55, Zvirak
Tak možné to je kdy jsi od 18 štřím a pracuji jako dělník.A natfu hlavně kvuli tomu že mám možnost levného tankovaní pravě nafty
respond
number of posts
date of registration
Tuesday 23.12.2014 15:12, Zvirak
A jaké auto by jste mi teda doporučil muže být i benzín ?
respond
Citroenak
number of posts727
date of registration13.04.2012
Tuesday 23.12.2014 15:12, 22 rokov -nafta
Zdravim
Osobne by som zacal urcenim priorit. Zakladna otazka je: bavi ma soferovanie? Alebo je to pre mna len nutene zlo, a chcem sa ukazat pred ostatnymi?
Dalsia otazka je: budem jazdit dlhsie trasy? Alebo budem motor stale vypinat niekde v meste? Ked uz v meste, chcem lahko zaparkovat (tato otazka dostane zmysel, ked budete kazdy den parkovat ako ja s C5 v preplnenej podzemnej garazi)
A este jedna dolezita otazka: Ake velke auto potrebujem? Budem jazdit sam alebo nas pojde viac? Potrebujem velky kufor?
Podla vyberu aut by som skusil odpovedat na tieto otazky. Vychadza mi z toho, ze sa chcete ukazat (nemyslim nijako v zlom), a budete jazdit na dlhsie trasy a bude vas jazdit viac. Tu by som mozno pridal aj spominane BMW (asi taktiez 330d, ten by mal byt bez problemov, popripade 325D, co by tiez mal byt trojliter), popripade mercedes C 220D. Na dlhe trasy s viac ludmi su ale najme vzadu dost male. Ak vas bavi soferovanie, tak by som opat volil to BMW, alebo honda accord a mazda 6. Ak chcete jazdit skor po meste, isiel by som do mensieho auta, asi mazda 3, a ta sa skutocne vojde aj nova, popripade civic. Spominam len japonske auto, pretoze po meste si to ziada benzin, a tym novym malym turbo motorcekom v europskych autach neverim. Poviem vam ale, po mojich skusenostich, co by som si vyberal ja, keby som bol vo vasom veku. Zacnem neprakticky: Keby bol motor 1.6THP dobry, bral by som peugeot RCZ. Ale ostava len diesel. Dalej asi scirocco 2.0TSI. Ale pred turbo motorom by som najskor uprednostil mazdy 3 2.0i vo vykonnejsej verzii, ak sa niekde najde za tuto cenu. Z vacsich aut by som isiel do accordu 2.4 benzin, ktory ma dobru spotrebu, krasny zvuk a perfektny podvozok.
respond
subarák
number of posts108
date of registration22.03.2010
Tuesday 23.12.2014 15:34, Kdyby mi bylo 22...
což už není , bez rodiny, což znamená obsazenost 1 max 1+1, scháněl bych "prémiovou babolapku", volil bych toto nebo něco podobnýho: http://www.tipcars.com/bmw-rada_1/128i-kuze-dtc-lpg-48150104.html. Osobně raději bez lpg, ale jestli tě láká levný palivo, je tohle taky cesta.
Jediný co tomu chybí je pohodlí, bude to drobet drncat, je to taková motokára, ale ve 22letech by mi to bylo jedno a svezení bude svižný, možná na 22let až nebezpečný.
respond
number of posts
date of registration
Tuesday 23.12.2014 15:40, Citroenak
Naftu jsem chtěl hlavně kvuli možnosti levnějšímu tankovaní ale od toho mě už odradily jiné članky asi by to byla chyba a máte pravdu zase toho tolik nenajezdím.Auto bych chtěl prostornější jsem trochu urostlejší libí se mi například mitsubishi lancer 1.6 MIVEC ale odrazuje mě interier který se mi nelíbí
respond
martin.volek1FB
number of posts13
date of registration12.11.2013
Tuesday 23.12.2014 16:32, Co člověk, to jinej názor
Ahojm levné tankování nafty je jedna věc, přemýšlení o autu věc druhá. Nový auto je nový auto, do čtyř kil jen něco menšího. Lehce ojetý auto do 400.000 se taky dá pořídit. Spíš bych přemýšlel jinak, trošku se hrabu ve statistice, takže nezaujatě: nejvíc škodový jsou značky Alfa Romeo, Audi, BMW (kupují většinou mladší řidiči kvůli prestiži značky a bohužel nejvíc škodovosti způsobí mladší řidiči do 29 let a potom starší řidiči od 63 let nahoru. Mladý kvůli tomu, že nejsou vyježděný, starý kvůli tomu, že už nemaj ty reflexy jako za mlada, i když samozřejmě se najdou výjimky v první i druhý skupině.)Pak je též problematická značka Mercedes Benz hlavně kvůli vandalům (nevím proč zrovna tahle značka Čechy všeobecně tak vytáčí a rozdmýchává závist, když Mercedes dělá nejlepší auta.)

Další věc je kolik km najedeš a jakou naftu tankuješ. Opět statistika, naftu pouze od OMW nebo Benziny, jinou nebrat. Ať si samozřejmě kdokoli přisadí, ale nafťáky co tankujem u Benziny maj podstatně méně kazivosti na vstřikovačích, než ten zbytek. Nejméně doporučuju Shell, tam bych netankoval vůbec (zajímavé je, že Shell poslal do kopru úplně srovnávání českéshelácké nafty s tou rakouskou, nebo německou).. Další věc, nepřemýšlel bych o naftě pokud neuděláš 30.000km za rok, to bych klidně zůstal u benzinu. V benzinu bych se vyvaroval hodně přeplňovaných motorů s turbem, ale volil bych jen klasickou atmosferu. Samozřejmě mě tu budou ostatní asi kamenovat, ale mrkni třeba na Oplíka Astru (ale jen v benzinu, nafta je francouz!!!), třeba GTCčko je hodně pěkný, ale chce si to probrat v hlavě, jaké jsou priority..... Třeba i Subaru má dobrý atmosferický benziny. No a ve své podstatě lze do 400.000,- sehnat i Porsche (kromě Cayennu, toho nee).... Náhradní díly zas vychází dobře na koncernový auta, ale ty nemaj duši...... Auta na dehet bych hledal hlavně u VW, třeba Passat CC......
respond
martin.volek1FB
number of posts13
date of registration12.11.2013
Tuesday 23.12.2014 16:38, ještě jedna rada
Teď jsem dočet předchozí příspěvky, pokud jsi urostlejší a máš kolem sebe normální lidi, vezmi éčkový mercedes 250 cdi od 2010 výš a bude spokojenost
respond
number of posts
date of registration
Tuesday 23.12.2014 17:49, Škoda Octavia 2.0 TFSI RS
A co Škoda Octavia 2.0 TFSI RS rok 2010 dost se mi to auto libí ale cena se mě zdá nízká oproti ostatním autům spíš na vzhled se dívam na výbavu interieru nebo Škoda Octavia TSI 1,8
respond
Zdeny60
number of posts1248
date of registration08.09.2009
Tuesday 23.12.2014 18:50, Čikíta je chlap!

A jsem vedle, jak ta jedle. Dostal jsem to. Natřel mi to.
Ale furt mi to neštimuje ve výpočtech. Je čas vánoční, rozjímání, přemýšlení o nesmrtelnosti chrousta.
Tak si škrábu mozek, jak jen to ten Čikíta dělá. Je mu 22 let. Šetří od 18 let. tedy šetří celý devatenáctý, dvacátý, dvacátýprvní a dvacátýdruhý rok - tedy 48 měsíců. Našetřil 400 litrů. To činí bratru nějakých 8400Kč měsíčně. Kde pracuje Čikíta? U nás v kraji mnohdy tohle nevydělá chlap od rodiny, natož, aby tolik ušetřil. Čikíta je schopný chico. Je to muy buien. Amigo.
Čikíta je chytrý chico, když umí takhle vydělat. Ale není dost chytrý na to, aby si odpověděl na otázku, jestli právě to, co chce koupit, je ta pravá volba. Už jsem Čikítovi nadhodil, co obnáší naftový vozejk po 4 letech lítání u firmy (soukromník totiž takto neuvažuje, ten auto neprodá, aby nemusel strýčkovi platit daň z příjmu po skončení lizu). Ale Čikíta má levnou naftu. Proč ji jněkdo prodá levně? Za jaké služby ji Čikítovi nabídne? Už to mám! Pro jeho modré oči! Udělal bych to samé, protože moje nafta to není. Já si ji musím přeci koupit u pumpy za plnou cenu. Ale někomu asi zbyla! Aha! Bingo! Tak ten někdo asi okradl svého zaměstnavatele. Co jinka za tím může být? Ale Čikíta je mladý rovný chico, ten by tohle přeci neudělal....
Čikíto Čikíto
respond
number of posts
date of registration
Tuesday 23.12.2014 18:55, Zdeny60
To bude tím že nemám rodinu a docela by mě zajimalo od kama jste ? Ale je pěkny že člověk se zeptá na radu a Zdeny začne rozebírat kde jsem sehnal tolik peněz jak je možné že mužu mít levnější naftu kde pracuje že tolik našetřil to si lečíte nějáké mindraky na internetu?
respond
Zvirak
number of posts459
date of registration09.09.2012
Tuesday 23.12.2014 20:40, logika
Ona je to prostá logika věci. Jestli děláš od 18 do 22, pravděpodobně máš maturitu, kterou sis dodělával při práci. Anebo nemáš ani tu maturitu, právě proto, že jsi už od 18 v pracovním procesu. O vyšší kvalifikaci ani nemá cenu se bavit. Takže proto je to na první pohled podezřelé. Prachy mít můžeš, od rodičů, dědictví nebo bůh ví co ještě.
(Např. 2 holky ze střední z mého ročníku, dvojčata,dostaly k 18 každá nového golfa!!!!) Takže věřím, že prachy mít můžeš. Jen jsem si jistej, že prací sis je nevydělal zvlášť vzhledem k tvé možné kvalifikaci.

A dle občasného čtení zdejších diskuzí patří Zdeny k uživatelům s bohatými zkušenostni a žádnými ambicemi cokoliv si dokazovat.. toliko k tvé poznámce..

Jen jestli si neléčíš mindrák ty..
respond
number of posts
date of registration
Tuesday 23.12.2014 21:09, Zvirak
To věřím že Zdeny má bohaté zkušenosti taky jsem si přečetl nějáke članky ale místo toho aby mi něco doporučil jaké motory jsou nejlepší.Tak ho více zajímají věci kde jsem sehnal peníze a tak mimochodem moc pěkně napsané a.A maturitu mám.Nevím kolik je vám vy to asi berete ze svého pohledu s těmi penězi kdybych měl rodinu tak takové penize nenašetřím.Ale nevím proč rozebírat tohle když je to forum o automobilech
respond
1 2

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.