Reno posted by:
Zdeny60 posted by:
Reno posted by:
Zdeny60 posted by:
Reno posted by:
Vzal jsem v potaz první test, který mi vyhodil google. Skutečně se prodával motor 123 kW i s manuální převodovkou a zrychlení na stovku bylo 9.6 - o dvě desetiny sekundy lepší než u předchůdce. To je až dechberoucí zlepšení a každý ho pozná prakticky okamžitě:)
Sem myslel, že seš na rybách
seš za blba Zdeny. jako normálně. a zase cpeš všude sůbo co nikdo nechce...
Nyní jis za blba ty. Jendak jis začal psát nesmysly o technické věci, o které zjevně nemáš u SUbaru přehled. A za druhé, považuji za nutné reagovat na zjevný nesmysl od autora článku.Tady je tvoje řeč čísel - čti pozorně, malamute.http://auto.kataloge.cz/alfa-romeo-147.phpA fakt se už nehádej. Evidentně na to nemáš. Já čtu o zrychlení krapítek jiný čísla, takže 9,6 vs. 11,6 je celkem dost podstatnej rozdíl. To jen na vysvětlenou. Ty světe kilowatt, newtonů a sekund a já dodám - objemu a t.m.
co to mektáš proboha? píšeš, že mezi motorama 121 a 123 kW je veliký rozdíl a teď se ukázalo, že prakticky žádný:) co do toho teď motáš Alfu, navíc takovou o které nebyla vůbec řeč proboha...opakuju znova, že kdo pozná 2 kW výkonu je asi senzibil, nebo Zdeny60:)
Milý Reno, je vidět, že neumíš pochytit podstatu věci. Autor ódy na Alfu psal, že srovnával svoji 1,6 88kW se Subaru (/jakým, to už nenaspal, pouze 2,5 staré generace). A podivoval se nad tím, že motor je líný a nejede. Na to já mu odpověděl, že nemůže chtít po motoru této kosntrukce, aby táhnul v nízkých oitáčkách jako nějaký dýzl. Nic víc, nic míň!!! Ty ses do mě pustil a obecně napsal, že Subaru je líné a začal jis mávat čísly. A silně se čílil nad tím, že 2,5 s manuálem má "jen" o necelé 2 sekundy lepší zrychlení, než CVT. A já ti na to odpovídám, že Subaru musí jet lépe proti zmíněné Alfě 1,6 a to nejen proto, že má o téměř polovinu větší výkon, ale i zejména větší objem a z ěnj plynoucí točivý moment, což je podloženo údajem o akceleraci z linku, co jsem sem dal a čísly, které jsi sem dal nakonec o Subaru i ty. Tak se jen podivuji tomu, že si tyto údaje nedovedeš srovnat v hlavě, ty pragramtiku, v tvé řeči čísel a jednotek. A já se jen podivuji nad tím, že autor článku napsal o Subaru to, co naspal a to, že to bylo líný a jeho Alfa je proti tomu úplně jinde. Jak může být? když má všechny parametry horší? Už jen z fyzikální podstaty 3 resp. 4 zásadních parametrů a těmi je objem, výkon v kW, t.m. v Nm a potažmi tedy i zrychlení, je lepší. Tak si to přeber, až budeš sedět na rybách. Kdo tu je za vola, fakt nevím. Vychází mi, že to jsi zase ty.