Volkswagen chystá odstávku výroby. Kvůli nezájmu o Passat

Our theme
Redakce / ČTK | 25.01.2017
dalších 18 fotek
Volkswagen Passat. | foto: Volkswagen
Automobilka Volkswagen plánuje další odstávku výroby v jedné ze svých největších továren v Německu. Důvodem je klesající poptávka po modelu Passat.
Volkswagen přitom už minulý týden uvedl, že v továrně v severoněmeckém Emdenu přeruší provoz od 25. ledna do 3. února a následně ještě 21. února.

"Máme problémy v Anglii, Turecku a Rusku," řekl dnes mluvčí podniku. "Poptávka po vozech Passat klesá, nemůžeme vyloučit další odstávku výroby," dodal.

Závod v Emdenu, který zaměstnává kolem 9000 lidí, podle dnešní zprávy nebude vyrábět ani 16., 17. a 21. února.

Čtěte také: Omlazený Volkswagen Golf už má české ceny. Kolik stojí?

Továrna v Emdenu je nyní na pokles poptávky po vozech Passat obzvlášť citlivá. V říjnu totiž ukončila výrobu modelu CC, sportovnější verze Passatu, a ještě nespustila produkci nového modelu Arteon. Na jeho přestavení se automobilka teprve chystá. Dojde k němu na autosalonu v Ženevě.

Čtěte také: Volkswagen ukázal nový Arteon. Podívejte se, jak bude vypadat nástupce modelu CC

Koncern Volkswagen loni navzdory skandálu s měřením emisí zvýšil celkový prodej o téměř čtyři procenta na rekordních 10,3 milionu vozů. Pravděpodobně tak vystřídal japonského konkurenta Toyota Motor v čele světového automobilového trhu. Součástí Volkswagenu je i mladoboleslavská Škoda Auto.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů