Volkswagen Atlas Weekend má být ideální auto pro dobrodruhy

Our theme
Daniel Fuglevič | 09.02.2017
dalších 8 fotek
Volkswagen Atlas Weekend Edition. | foto: Volkswagen
Koncept Volkswagen Atlas Weekend představuje praktičtější a dobrodružnější variantu masivního SUV. Některé prvky se však mají dostat i do sériové výroby jako příplatková výbava.
Atlas Weekend má být pro všechny dobrodruhy, kteří neradi sedí doma a nejlépe každý víkend utíkají na výlet do přírody. Třeba pod stan.

Na exteriéru si nejdříve všimnete vychytávek jako nástupních lišt na bočních prazích, deflektorů na kapotě a předních sloupcích, přídavných LED světel v masce a hlavně rozevíracího zavazadlového boxu na střeše.

Pod kapotou je 3,6 litrový šestiválec o výkonu 280 koní (206 kW) spojený s osmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol.

Čtěte také: Volkswagen překonal Toyotu. Poprvé v historii se asi stane světovou jedničkou

Na nezpevněných cestách tak nebude mít jistě problém. A to i díky 18palcovým kolům Prisma obutých do terénních pneumatik Continental TerrainContact.

Uvnitř najdete držáky tabletů pro cestující vzadu a také rozdělovací mříž mezi zadními sedačkami a kufrem, protože pes s vámi pojede určitě taky. Ve výbavě jsou rovněž praktické boxy pro pevné umístění zavazadel a odolný chránič zadního nárazníku pod víkem kufru. Voděodolné koberečky jsou pak u takového typu vozidla samozřejmostí.

Čtěte také: TEST: SUV, jak má být. Volkswagen Tiguan je dokonale všestranné auto

Bohužel jde opravdu jen o koncept a navíc u modelu pro americký trh. Ale kdo ví, třeba nám podobně dobrodružnou verzi představí i nadcházející evropský Touareg. Ten by měl dorazit už zanedlouho.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů