Video týdne: Podlý motorkář, nejhorší matky v Rusku a svlečený závoďák

Our theme
Redakce | 26.04.2015
Rozčilený Romano Fenati kopl do Niklase Aja. | foto: YouTube
Emoce ke sportu patří. A výjimkou nejsou ani motocyklové závody. Jenže když se to přežene, může nastat tak kuriózní situace jako při nedávné Velké ceně Argentiny, během níž došlo i na kopanec, vulgární gesta a jeden zákeřný tah.
Při zahřívacím kole kategorie Moto3 se totiž do sebe z nějakého důvodu pustili Romano Fenati a Niklas Ajo. Prvně jmenovaný byl výrazně aktivnější, v jedné zatáčce dokonce soupeři kopl do motorky. To horší ale přišlo poté, co jezdci zastavili vedle sebe. Viditelně rozčilený Fenati sáhl Ajovi po řidítkách a zhasl mu motor. A protože závodní motocykly nemají klasický startér, musel bezradný Ajo zkusit svůj stroj roztlačit. Celý incident měl samozřejmě dohru u vedení šampionátu. Fenati do závodu startoval z posledního místa a musel zaplatit pokutu.

Videa z ruských silnic jsou dlouhodobě internetový hit. Jedna z nejnovějších kompilací ukazuje, že si ne všechny matky uvědomují nebezpečí tamního silničního provozu. Však se přesvědčte sami, chvílemi jistě budete také jen nechápavě kroutit hlavou.

Na Novém Zélandu se minulý víkend jel nejdelší závod šotolinový závod do vrchu na světě. Klání s názvem Race to the Sky ovládl Alister McRae, který 14,5 kilometrů dlouhou trať se 135 zatáčkami pokořil za 8:17.616 minuty.

Možná ještě zajímavější než vítězná jízda z pohledu řidiče je ale video zachycující okamžik, kdy se japonské legendě Nobuhiro Tadžimovi zničehonic doslova svlékl závodní speciál. Všimněte si, co všechno ztráta části karoserie a především přítlačného křídla způsobila - pilot nad vozem náhle dokonale ztratil kontrolu.

 
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů