Video týdne: Mustang na střeše mrakodrapu, Camaro v bazénu a auto jako duch

Our theme
Redakce | 20.04.2014
Ford slaví 50 let modelu Mustang. Třeba tak, že nejnovější generaci vystavil na vrcholu Empire State Building. | foto: Ford
Praha /VIDEO/ - Ford slaví 50. narozeniny modelu Mustang ve velkém stylu. Součástí oslav bylo třeba vystavení nové generace tohoto ikonického vozu na vrcholu newyorského mrakodrapu Empire State Building. Dostat auto nahoru přitom nebylo nic jednoduchého.
Mustang totiž musel být nejprve rozřezán, po částech přestěhován na vrchol budovy a tam zase složen dohromady. O všech úskalích, jimž Ford musel čelit, si ostatně můžete přečíst zde. A určitě se podívejte se na následující video, které ve zkratce ukazuje náročné přípravy.

Jedním z největších konkurentů Mustangu je už tradičně Chevrolet Camaro (mimochodem, ani velká rivalita nebránila automobilce General Motors poslat Fordu sympatické přání k jubileu, najdete ho tady). Právě tohle auto, navíc v nadupané verzi ZL1, je smutným hrdinou bizarního příběhu, v němž řidič nezvládl řízení a shodou okolností skončil i se svým novým sporťákem v hodnotě 1,2 milionu korun v bazénu. Neuvěřitelné.



Ještě záhadnější je ale další video, tentokrát z ruských silnic. Jestli vás napadá nějaké rozumné vysvětlení situace, k níž na křižovatce došlo, napište nám do komentářů.

A na závěr něco trochu poučného a současně vtipného. Poslední klip srovnává zástavky v boxech během závodů Formule 1. Zatímco dnes je pit stop díky technice, rozdílným pravidlům a dokonalému sladění týmu mechaniků otázkou jen pár sekund, v roce 1950 zástavka v boxech vypadala úplně jinak. V hlavní roli kladivo.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů