Video týdne: Jak zastavit výbušný náklaďák, divoký Rolls a vývoj honiček

Our theme
Redakce | 05.10.2014
V Americe hledají způsob, jak zastavit nákladní auto naložené výbušninami. | foto: YouTube
Praha /VIDEO/ - Ve Spojených státech amerických hledají způsob, jak zastavit nákladní auto plné výbušnin. Vycházejí přitom třeba i ze smutné zkušenosti z roku 1998, kdy právě "výbušné náklaďáky" poškodily dvě americká velvyslanectví a zabily více než 200 lidí.
Výzkum má na starost dopravní institut Texas A&M Transportation Institute, který se před několika dny pochlubil videem z testování nové bariéry. Výsledky považuje za úspěch, při nárazu do 22 680 kilogramů vážící konstrukce z oceli a betonu byl totiž nákladní vůz jedoucí rychlostí přes 80 km/h spolehlivě zastaven. A hlavně: nebyl při tom poškozen nákladní prostor, v němž by byly umístěny výbušniny.

Rolls-Royce má pověst výrobce luxusních automobilů, z nichž vyřazuje vznešenost a které se řídí klidně a tiše. Následující video ale ukazuje, že to jde i jinak, po chuligánsku. V hlavní roli kupé Wraith za víc než 6 milionů korun s 620koňovým dvanáctiválcem pod kapotou. A také jedna moc hezká zahrada...

Akční film bez pořádné (ideálně automobilové) honičky není správný akční film. Platí to už řadu let, což dokládá sympatický sestřih zabývající se vývojem právě tohoto fenoménu. Je to skvělá podívaná plná klasických kousků.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů