VIDEO: Takhle to může dopadnout, když při řízení nebudete kontrolovat zrcátka

Our theme
Daniel Fuglevič | 04.05.2018
Naštěstí nebyl nikdo zraněn. | foto: youtube.com
Skoro učebnicový případ zpackaného předjíždění na dvouproudové silnici ukazují následující záběry dopravní kamery. Řidič chystající se změnit pruh si nezkontroloval provoz za sebou a vjel do cesty rozjetému šoférovi v rychlém pruhu.
U záběrů z YouTube kanálu RoadCams bohužel chybí místo natočené nehody. Pouze víme, že záběry jsou trochu staršího data. I na nich lze ale demonstrovat klasický případ nehody, kdy se řidič předjíždějící pomalejší vůz nepodíval do zrcátek a svou chybou způsobil nehodu.

Řidič nejspíše černého Volkswagenu Polo totiž svým předjížděcím manévrem vjel přímo do cesty zezadu jedoucímu šoférovi ve starším BMW, který už neměl při své rychlosti šanci zabránit střetu.

Výsledkem je docela ošklivá nehoda, při níž Volkswagen dokonce skončí částečně na kapotě BMW, zatímco obě vozidla naráží do sloupu osvětlení.

Podle očitých svědků si oba řidiči neodnesli žádná zranění a došlo tedy pouze na pomačkané plechy. Provoz na silnici byl v tu dobu navíc poměrně řídký, tudíž sražená auta neohrozila nikoho okolo.

Jak zmiňuje komentář kanálu RoadCams, video bylo publikováno čistě pro osvětu dalších řidičů. Nezbývá tedy než jen dodat, abyste nejen při předjíždění koukali do zrcátek. Nikdy nevíte, kdo se řítí za vámi.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů