V Číně chtějí sledovat úředníky. Do vládních vozů instalují GPS

Our theme
ČTK | 13.10.2013
Audi A8. | foto: Audi
Peking - Čína instaluje do všech vládních vozů sledovací systém GPS. Chce tak zabránit zneužívání aut úředníky k osobním účelům. Informovala o tom státní média s odvoláním na informace protikorupční komise komunistické strany. Rozhodnutí je dalším krokem v boji proti údajně rozmařilému životnímu stylu zkorumpovaných úředníků.
Podle komise bylo pro soukromé účely zneužito téměř 200 000 vládních aut. Jen pro zajímavost, čínští vysocí úředníci si oblíbili například vozy značky Audi.

Jihočínské město Kuang-čou již podobný systém přijalo v roce 2011, upozornil čínský list Beijing Times. Od té doby se městu podařilo ušetřit ročně 42 milionů jüanů (129 milionů Kč), což odpovídá 5000 jüanů (15 400 Kč) na auto.

Nový prezident Si Ťin-pching se rozhodl v prvním roce svého funkčního období učinit zátah proti korupci a plýtvání státních úředníků. Slíbil, že se zaměří na úředníky na všech úrovních. Si se snaží uklidnit veřejnost, které se nelíbí podle ní příliš rozmařilý životní styl úředníků, napsala agentura Reuters.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů