Upravený Nissan Titan je dokonalé auto pro dobrodruhy. Má i stan na střeše

Our theme
Daniel Fuglevič | 15.05.2017
dalších 31 fotek
Koncept Nissan Titan XD PRO-4X Project Basecamp. | foto: Nissan
V rámci americké výstavy Overland Expo pro motorizované dobrodruhy všeho druhu představil Nissan studii extrémního off-roadu. Je postavena na základě pick-upu Titan a proti standardní verzi dostala více než šedesát nových dílů.
Navenek si na této hračce pojmenované Nissan Titan XD PRO-4X Project Basecamp všimnete odolnějších nárazníků, širších blatníků a sedmnáctipalcových kol obutých do 35palcových terénních pneumatik Nitto.

K dalšímu příslušenství patří i naviják, LED diodový pás zabudovaný v přední masce, podvozek se samočinným udržováním světlé výšky a také upravená ložná plocha, kam se vejde výbava potřebná pro přežití v pustině.

Čtěte také: Řídili jsme Alfu Romeo Stelvio, první SUV značky. Jako SUV ale nejezdí...

Ve výbavě tak najdete třeba přenosnou ledničku, nádrže na vodu, lopaty, plnohodnotnou rezervu a hlavně prostorný stan, který lze postavit na střeše vozu.

I takto naložený Titan si stále udržuje možnost za sebe zapřáhnout ještě například obytný přívěs.

Čtěte také: VIDEO: Estonští policisté ukazují, jak dokonale zastavit ujíždějící auto

Síly má na to dostatek. Pod kapotou je pětilitrový naftový osmiválec o výkonu 314 koní (231 kW) a s 751 Nm točivého momentu. Ve srovnání se standardním Titanem nakonec došlo na výměnu sání a výfukového systému.

Bohužel se opravdu jedná o pouhou studii a představení možností, čeho je Nissan v oddělení off-roadů schopen. Je tedy nepravděpodobné, že by se takto modifikovaný Titan dostal do sériové produkce.

Je však možné, že některé prvky začne Nissan časem nabízet jako příplatkovou výbavu.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů