Toyota ukázala studii 86 Shooting Brake, "kombík" odvozený od kupé GT86

Our theme
Redakce | 06.05.2016
Koncept Toyota 86 Shooting Brake. | foto: Toyota
Toyota vzala sportovní kupé GT86 a zkusila jej přetvořit v praktičtějšího křížence třídveřového hatchbacku a kombíku. Koncept se jmenuje Toyota 86 Shooting Brake.
Výhody této koncepce jsou zřejmé: auto nabízí čtyři plnohodnotná místa s dostatek prostoru ve všech směrech a samozřejmě i větší zavazadelník. Objem kufru však Toyota neuvádí.

Zato zmiňuje, že i když jde o pouhou studii, je 86 Shooting Brake plně funkčním vozem, které dokonce absolvovalo jízdní testy na zkušebních okruzích. Ve srovnání s GT86 má být v zatáčkách méně hravá a spíše neutrální. 

Koncept Toyota 86 Shooting Brake.


Technika je s velkou pravděpodobností stejná jako u kupé, i "kombík" tak zřejmě pohání atmosféricky plněný plochý dvoulitr s výkonem 200 koní a nejvyšším točivým momentem 205 Nm.

Zatímco design konceptu vytvořila australská divize automobilky Toyota, o samotnou ruční výrobu se postarali odborníci v Japonsku. Australané prý chtěli vzhled navrhnout tak, aby v něm zůstalo co nejvíce z výchozího kupé.

Díky tomu by případná sériová výroba nemusela být příliš náročná a nákladná. Toyota přesto zatím s produkcí praktičtější verze modelu GT86 nepočítá. I když tvrdí, že studie 86 Shooting Brake vznikla mimo jiné proto, aby automobilka vzbudila diskuzi a zjistila, zda by o podobný vůz přece jen nebyl zájem.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů