Tesla Model S ujela přes 1000 kilometrů na nabití. Má to ale háček

Our theme
Dominik Valášek | 07.08.2017
další 3 fotky
Rekordně dlouhá jízda elektromobilu Tesla. | foto: Facebook/Tesla Owners Italy-Ticino-San Marino
Elon Musk před časem prohlásil, že nejvýkonnější Tesla Model S P100D, tedy verze s největší kapacitou baterií, by mohla se správnými pneumatikami najet přes 1000 kilometrů. Tato domněnka se nyní potvrdila, ovšem byla to tedy "jízda-nejízda".
Rekord v podobě 1078 kilometrů na jediné nabití oznámil italský klub majitelů elektromobilů Tesla. Právě bílý vůz jednoho z členů stojí za jízdou, která je na jednu stranu úžasně dlouhá, na druhou stranu však poněkud ubíjející a pomalá.

Zmiňovanou vzdálenost totiž Tesla po pečlivě vybraných rovných silnicích zdolávala celých 27 hodin. To znamená průměrnou rychlost 40 km/h a jinou rychlostí americký elektromobil za celou dobu ani necestoval. Parádní nájezd na jediné nabití baterií tedy nelze Tesle upřít, ovšem podmínky byly spíše laboratorní a ani zdaleka neodpovídaly využití v reálném světě.

Tak či tak Tesla spotřebovávala během jízdy pouze 91 Wh na kilometr a celkově bylo z baterií vycucáno 98,4 kWh. Opět se jedná o naprosto vynikající hodnoty, nicméně v reálném světě nevyužitelné, pokud nemíníte demolovat nervy okolních řidičů svou velmi pomalou jízdou.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů