Tesla chystá konkurenta pro BMW řady 3. Model III dorazí za tři roky

Our theme
ČTK, Redakce | 28.07.2014
Tesla Model S. | foto: Dominik Valášek
Detroit - Americký výrobce elektrických aut Tesla Motors pojmenoval plánovaný menší vůz pro masový trh názvem Model III. Nový vůz má přijít na trh za tři roky a konkurovat by měl například automobilům BMW řady 3 či Mercedesu třídy C.
Model III bude stát od 35 000 dolarů (přes 700 tisíc Kč), což je polovina nejnižší ceny za první vůz Tesly určený pro širší trh, nyní prodávaný sedan Model S. Šéf Tesly Elon Musk informoval, že novinka bude schopna dojet na plné nabití zhruba 320 kilometrů. K úspěchu mají vozu dopomoci také nové, lehčí baterie i nové nabíjecí stanice. Díky těmto inovacím, by nabíjení akumulátorů nemělo trvat tak dlouho jako u dnešním elektromobilů.

Model III bude představovat třetí generaci vozů Tesly. První generaci představoval sportovní model Roadster, jehož produkce však byla limitovaná, druhou generací jsou vozy Model S a Model X založené na stejné platformě.

Právě kvůli Modelu X, který se začne prodávat v roce 2015, musela Tesla snížit výrobu vozů ve svém závodu u San Francisca. Produkce nového SUV si totiž vyžádala úpravy výrobní linky.

Nynější Model S, který Tesla uvedla na trh v červnu 2012, dojede do 335 kilometrů s menším kompletem baterií a do 426 kilometrů s větším vybavením. Cena vozu s menší kapacitou začíná na 70 000 dolarech.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů