Tenhle 885koňový supersport stojí skoro 40 milionů korun. V kabině má akvárko!

Our theme
Daniel Fuglevič | 11.06.2017
dalších 24 fotek
Frangivento Charlotte Roadster. | foto: venetiacom.com
Vcelku neznámá italská společnost Frangivento představila poněkud extravagantní supersport, který by měl zaujmout movité zájemce s diskutabilním vkusem a láskou k moři. Tohle auto má totiž jeden podivný prvek výbavy.
Zvláštní automobil nese jméno Frangivento Charlotte Roadster a premiéru si odbyl již v dubnu na luxusní události Top Marques v Monaku.

Designér Giorgio Pirolo se při navrhování výstřední karoserie nechal inspirovat středomořím, zatímco vnitřek zdobený alcantarou, kůží a dřevem má připomínat moderní loft a v určitých místech také zrcadlící se vodní hladinu.

Možná právě proto je za sedačkami vestavěno opravdové akvárium s živými, mořskými rybičkami. Ano, výrobce skutečně došel k myšlence, že to, co dnešním superautům chybí, je akvárko.

Dá se pouze předpokládat, že se jedná o nádrž z plexiskla, jelikož žádné další podrobnosti o akváriu či přístupu do něj nebyly zveřejněny.

Stoj pohání elektřina
Mnoho ovládacích prvků v interiéru včetně voliče převodovky pak bylo vyrobeno z čistého stříbra. Technologie uvnitř by navíc měla umožňovat i autonomní řízení vozu.

K pohonu supersportu je používán elektrický motor s akumulátorem o kapacitě 70 kWh. Udávaný celkový výkon je 885 koní (660 kW). Díky tomu má být zajištěno zrychlení z 0 na 100 km/h za 2,6 vteřiny a maximální rychlost 350 km/h. Hmotnost vozu je 1500 kg včetně naplněného akvária.

Zda je představený exemplář již dokončeným vozem, není jasné. Kvalitou zpracování při detailním pohledu totiž zrovna neoslní.

Cenovka za odvážný výplod fantazie však oslní bezpochyby. Společnost si za supersport účtuje v přepočtu přes 37 milionů korun. Jestli už nějakého zájemce ulovila, není známo. 
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů