Škoda slaví 130 let a rozdává dárky v podobě slev. Jak reagují jiné značky?

Our theme
Radek Pecák | 19.09.2024
dalších 6 fotek
Škoda začíná slavit 130 let své existence i slevami | foto: Se svolením Škoda Auto
Některé automobilky chystají speciální slevové akce třeba jen na jediný týden nebo dokonce víkend. Jiné jsou zase omezeny na nákup vozů bez DPH. Každopádně se během září dá získat řada vozů značek Škoda, Hyundai, Renault, Opel i dalších za výrazně příznivější ceny než dříve.
Mladoboleslavská značka Škoda sice bude slavit 130 let svého založení až během příštího roku, ale již nyní na sebe chce připoutat pozornost zákazníků díky akční nabídce. Speciální stupně výbav označila jako 130 let a 130 let Selection. V jejich rámci lze dosáhnout na zákaznickou výhodu v řádu vyšších desítek tisíc korun.

Díky tomu lze velkou část jejích modelů získat jednak za nižší cenu a navíc s bohatší výbavou než dosud. Typickým příkladem je Fabia. Ta dosud s výbavou Selection na českém trhu začínala na úrovni 399 900 Kč. Nyní je to o 35 000 Kč méně a navíc je takové auto obohaceno o kola z lehké solitiny, metalízou bez příplatku, parkovací kamerou a třeba i rádiem se šesti reproduktory.

Na obrazový přehled zlevněných modelů značky Škoda i dalších výrobců se můžete podívat do naší fotogalerieU typu Scala je sleva z ceny 10 000 Kč (449 900 Kč nyní vůči původním 459 900 Kč) a výbava je rozšířena o prvky jako kola z lehkých slitin, kožený volant, parkovací kamera a opět metalíza bez příplatku.

Podobné je u menšího rodinného crossoveru Kamiq. V tomto případě je nová základní cena 469 900 Kč. Opět je tu desetitisícová sleva a navrch shodné prvky výbavy jako u Scaly.

Citelných 26 000 Kč ušetří v případě volby verze 130 zájemci o SUV Karoq. Tím se vůz dostává opět pod hranici 700 000 Kč. Pokud navíc připočteme zdarma přidané vyhřívání sedaček, vyhřívání volantu, parkovací senzory vpředu, parkovací kameru, metalízu či ostřikovače světlometů, vzroste zákaznická úspora na více než 85 tisíc korun.

A konečně bestseller Octavia. V jejím případě se cena oproti výbavě Selection snížila o 30 000 Kč. V tomto případě ovšem není výbava Selection tou nejlevnější, ale až druhou nejlevnější. Dosud zákazníci za takto vybavený vůz platili 629 900 Kč, nyní se tedy cenovka dostala zpět pod 600 000 Kč.

A nádavkem je auto vybaveno vyhříváním sedaček, volantu a skla, předními parkovacími senzory, upevňovacími prvky v zavazadlovém prostoru, sklopnými vnějšími zrcátky a rovněž metalízou bez příplatku. Tuto hodnotu navíc si Škoda vyčíslila na 59 600 Kč.

Ceny jsou nižší u aut nejrůznějších kategorií
A jaké další zajímavé nabídky jsme nalezli u konkurence? Samozřejmě platí spousta akcí, o nichž jsme psali již dříve. Třeba zde a zde. Nově jsme v cenících automobilek nalezli například tyto akce:

Citroën
U dealerů francouzské značky Citroën právě nyní a až do 27. září běží takzvané Happy Days. Během nich při podepsání smlouvy zákazník zdarma získá sadu zimních pneumatik, slevu na příplatkovou výbavu a další úsporu při využití financování.

Dacia
Rumunská značka Dacia se snaží zvýšit atraktivitu svého velkoprostorového a až sedmimístného modelu Jogger. Nyní nabízí zájemcům možnost zaplatit při nynějším pořízení tohoto modelu zaplatit pouze polovinu ceny a zbylou polovinu doplatit až za rok.

Hyundai
Hyundai zavádí novou akční výbavu Family pro všechny karosářské verze v Nošovicích vyráběného vozu i30. Název výbavy je Family a v jejím rámci zákazníci získají kompletně vybavené auto s úsporou až 115 000 Kč. Hatchback tak lze pořídit již od 419 990 Kč, kombi od 449 990 Kč a liftback od 459 990 Kč. Auta pak vždy obsahují třeba i kožený volant, přední i zadní parkovací senzory + zadní kameru, vestavěnou navigaci, vyhřívaný volant i sedačky.

Renault
Dny Renault běží od počátku září do konce tohoto měsíce. Zejména pro ty, kteří chtějí vyměnit své staré auto za nové může být atraktivní odpočet 60 000 Kč při pořizování nového vozu a současně ponechání toho původního protiúčtem. Také se poskytuje úvěr někdy dokonce s nulovým úročením. A na model Kangoo je vyhlášena čtyřicetitisícová sleva.

Jeep
Značka Jeep také zveřejnila nové ceníky s nižšími cenami. Třeba líbivé malé městské SUV Jeep Avenger, které se vloni mohlo pyšnit titulem Evropské auto roku, je levnější o sto tisíc a lze ho koupit již za 499 900 Kč. Zatím je platnost ceníku do konce září.

Opel
I značka Opel připravuje již tradičně na první říjnový víkend akci, při které lze uspořit u vybraných modelů až 240 000 Kč. A navíc zákazníci získají zimní kola zdarma.

Lexus
Tato prémiová odnož automobilky Toyota organizuje od 23. do 29. září akci Business Week, v jejímž rámci lze vozy při pořizování bez DPH koupit se slevou i 24 procent. Třeba v případě typu Lexus NX 350h se tak cenovka dostala na 999 000 bez DPH a sleva dosahuje 359 000 Kč. Podobně výhodně lze získat třeba sedan ES, další SUV UX nebo nejmenší crossover LBX.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů