Škoda už v Číně vyrobila přes milion aut, čeká další růst

Our theme
Redakce | 17.11.2013
Výroba Škody Superb v Číně. | foto: Škoda Auto
Mladá Boleslav/Šanghaj - Od roku 2007, kdy česká automobilka vstoupila na čínský trh, vyrobil partnerský závod Shanghai Volkswagen více než jeden milion vozů značky Škoda. V příštích letech chce Škoda svůj odbyt v Číně dále zvyšovat, proto zvyšuje i počet modelů, který se v této zemi vyrábí, na dvojnásobek a otvírá další výrobní kapacity.
Koncem října byla zahájena výroba v nově otevřeném závodě SVW v Ning-po. Jako první model tam sjíždí z linky Superb. Škoda tak ve spolupráci se Shanghai Volkswagen nyní vyrábí pět modelů: vedle Superbu v Ning-po sjíždí z linek závodů SVW v závodech An-tching a I-čeng modely Fabia, Rapid, Octavia a Yeti. V roce 2014 bude zahájena výroba nové generace Octavie a Rapidu Spaceback.

Od vstupu na čínský trh v červnu 2007 vyrobila Škoda ve spolupráci s SVW pro Říši Středu více než milion vozů. Od roku 2010 je Čína dokonce nejsilnějším trhem české automobilky.

V roce 2012 dosáhla značka s 235 700 prodanými vozy v Čině nového rekordního odbytu. V dosavadním průběhu roku 2013 se pro některou ze skodovek rozhodlo 199 200 čínských zákazníků (leden až říjen 2013). To odpovídá zhruba čtvrtině celosvětových prodejů značky.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů