Porsche chystá další SUV. Má být menší a levnější než Macan

Our theme
Redakce | 20.10.2015
Porsche Macan. | foto: Porsche
Úspěch modelů Cayenne a Macan ve spojení s neustále rostoucím zájmem o vozy typu SUV přiměl Porsche k vývoji nového crossoveru.
Tvrdí to alespoň s odvoláním na zdroje uvnitř automobilky německý Auto Bild.

Novinka by se velikostí i cenou měla zařadit pod model Macan a její uvedení na trh je v plánu horizontu několika let. Porsche to chce stihnout do roku 2020.

Kompaktní crossover prý dostane znatelně agresivnější vzhled než jeho větší sourozenci, počítat máme také s výrazně se svažující střechou připomínající kupé. Standardem bude pohon zadních kol, k dispozici však bude i čtyřkolka.

Další informace vcelku pochopitelně zatím chybí, ale dá se předpokládat, že novinka i kvůli zajištění co nejnižších nákladů na vývoj dostane techiku mateřského koncernu Volkswagen.

Pod kapotou se tedy objeví benzínové i naftové čtyřválce, velice pravděpodobné je i využití dvouspojkové automatické převodovky.

O oblibě "esúvéček" a crossoverů v Evropě dobře vypovídají prodejní údaje z loňského roku, kdy si auto tohoto typu - bez ohledu na velikost a značku - vybralo více než 2,5 milionu kupců. Každý pátý nový vůz byl tedy z kategorie SUV.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů