Peugeot ukázal studii Fractal. Malý kabriolet pohání dvojice elektromotorů

Our theme
Redakce | 01.09.2015
dalších 23 fotek
Koncept Peugeot Fractal. | foto: Peugeot
Peugeot si pro frankfurtský autosalon připravil zajímavou studii čtyřmístného kabrioletu poháněného dvěma elektromotory. Koncept dostal jméno Fractal.
Zvláštní je už na pohled. Fractal se totiž může pochlubit futuristickým vzhledem, jemuž na atraktivnosti přidává dvoubarevné provedení karoserie s bílou přední částí a černou zádí. Kombinaci kontrastních barev si Peugeot v poslední době velice oblíbil.

Výrobce pak vsadil také na pevnou skládací střechu, díky níž vůz v "uzavřené" podobě připomíná sportovní kupé.

Koncept Peugeot Fractal.


Interiér je ještě futurističtější než vnější design. Kromě jeho podoby a použitých materiálů zaujme zejména technologie ozvučení. Audiosystém nabídne vpředu dva výškové, tři středové a dva basové reproduktory a subwoofer, vzadu jsou dva výškové a dva středové reproduktory a jeden basový.

Některé části interiéru, které jsou vytištěny na 3D tiskárně, pak prý umí ještě "vyčistit" zvuk vycházejí ze sterea, takže výstup má být naprosto dokonalý. Basový systém zase posílá nízké frekvence přes sedadlo přímo do těl pasažérů. 

Koncept Peugeot Fractal.



Jinak se Peugeot chlubí také použitím možného ovládání přes chytré hodinky či navigací, která přizpůsobuje "polohu" zvuku hlasových pokynů aktuálním podmínkám.

Nechybí plně digitální přístrojový štít a velký dotykový displej na středové konzoli sloužící k ovládání většiny palubních systémů.

Peugeot Fractal pohání dva elektromotory, každý z nich má výkon 102 koní (75 kW) a stará se o jednu nápravu. Vůz má tedy pohon všech kol. A i zásluhou hmotnosti pouhých 1000 kilogramů prý zrychlí z klidu na stovku za 6,8 sekundy.

Koncept Peugeot Fractal.



Díky akumulátoru o kapacitě 30 kWh ujede podle výrobce vůz na jedno nabití až 450 kilometrů.

Peugeot zdůrazňuje, že Fractal zůstane jen designovou studií a nepočítá s jeho výrobou. Přesto lze předpokládat, že naznačuje, jakým směrem - nejen v oblasti designu, ale i techniky - se může francouzská automobilka v budoucnu ubírat. Premiéra na frankfurtském autosalonu se uskuteční 15. září.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů