Netradiční vozítko Aptera dostane druhou šanci

Our theme
Redakce | 16.05.2012
Aptera 2e | foto: AutoGuide.com
Santa Rosa – Zdálo se, že elektrický automobil na třech kolech se stane nenávratnou minulostí. Nyní se ale s pomocí Číňanů vrací zpět.
Původně se na vývoji prototypu Aptera 2e pracovalo už od roku 2006, ale poté, co se zjistilo, že na projekt se nepodaří sehnat dostatek prostředků, v roce 2010 byl ukončen. Všechny návrhy vozu navíc byly nekompromisně zničeny.

Bylo tak velkým překvapením, když se na stánku firmy Zap Jonway na pekingském autosalonu Aptera 2e znovu objevila. Není to ale tak, že by se Číňané snažili tento model vyrábět sami.

Veškerá aktiva z původní Aptery byla totiž převedena na Apteru USA a tato společnost chce projekt dotáhnout do konce. Elektromobily na třech kolech chce začít prodávat už na začátku příštího roku.

A jak bude do projektu zapojena Zap Jonway z Číny? Podle všeho má pro model Aptera 2e vyrábět podvozky. Ty budou poté dodávány do USA, kde proběhne konečná montáž vozidla.

Elektromobil by měl být poháněn 20 kWh baterií, která by měla vydržet na necelých 200 km. Cena vozidla by se měla pohybovat kolem 25 tisíc dolarů.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů