Nejpodivnější policejní auto mají na ostrově Man. Je to jednomístný supersport

Our theme
Dominik Valášek | 27.05.2017
dalších 5 fotek
BAC Mono sloužící u policie ostrova Man. | foto: Briggs Automotive Company
Ostrov Man zná většina lidí třeba kvůli tomu, že se zde koná legendární motocyklový závod Tourist Trophy, během kterého se prakticky z celého ostrova stává na pár dní v roce závodní trať. Zajímavý je také absencí rychlostních limitů. Svou oddanost motorsportu teď dokazuje i ostrovní policie, která přibrala do flotily britský otevřený supersport BAC Mono.
Model Mono společnosti Briggs Automotive Company (zkráceně BAC) je extrémně puristickým supersportem pro největší vyznavače řízení. Jednosedadlový vůz s „otevřenými koly" váží 580 kilogramů a pohání jej přeplňovaný čtyřválec o objemu 2,5 litru, který dodává firma Mountune a který disponuje výkonem 305 koní.

Čtěte také: BMW představilo koncept velkého kupé řady 8. Sériová verze dorazí příští rok

Policie na ostrově Man bude svoje nové Mono využívat zejména jako nástroj pro zlepšení styku s veřejností. Jak řekl policejní mluvčí Andy Greaves, jedná se o pozoruhodné vozidlo, které se těší obrovskému zájmu ze strany řidičů i motorkářů.

Ti se u Mona často zastavují a řidiče se vyptávají na detaily. Na vytváření vztahů mezi policisty a řidiči je tedy Mono jako dělané.

Čtěte také: Policie "dostala" hybridní supersport BMW i8. Máte se ho bát?

BAC navíc s ostrovem "peče" i v jiných ohledech. Třeba v první polovině května se na uzavřených silnicích ostrova konala speciální akce pro zákazníky značky, kde si mohli majitelé Mona zajezdit po stejné trati, jako při Tourist Trophy.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů