Nejlepší světový lezec Adam Ondra jezdí ke skalám ve Volkswagenu California

Our theme
Radek Pecák | 07.01.2019
Dva roky bude Adam Ondra jezdit tímto Volkswagenem | foto: Volkswagen Užitkové vozy
Kempinkový automobil poslouží horolezci jako základní "tábor" při jeho snahách o zdolávání skalních stěn.
Už dříve jezdil jeden z nejlepších světových lezců Adam Ondra Volkswagenem California. I minimálně dva následující roky v tom bude pokračovat. Získal však od českého zastoupení automobilky Volkswagen Užitkové vozy k dvouletému užívání zbrusu nový model Volkswagen California Ocean.

„Nová spolupráce se značkou Volkswagen Užitkové vozy mě moc těší,“ říká Adam Ondra. „Každý rok najezdím přibližně 60 000 kilometrů po celé Evropě, takže potřebuji auto, které takový zápřah bez problémů zvládne. Na cestách za lezením v autě často bydlím, proto je pro mě důležitý i pohodlný a praktický interiér. Ze zkušeností mohu potvrdit, že v těchto ohledech je univerzální Volkswagen California na základě legendárního Transporteru nepřekonatelný. Proto jsem se znovu rozhodl pro model California Ocean," vysvětlil.

Adam Ondra (25), který patří mezi nejlepší lezce na světě, ať se jedná o lezení na umělé stěně nebo na skalách, se dohodl na  spolupráci se značkou Volkswagen Užitkové vozy do konce roku 2020.

Adam Ondra je dosud trojnásobným mistrem světa ve sportovním lezení a má na svém kontě i řadu výjimečných výkonů. Jako jediný například loni překonal v Norsku nejobtížnější skalní cestu v historii a zdolal i kanadskou cestu Disbelief. V letošním roce se bude věnovat závodnímu lezení, čeká ho série závodů Světového poháru i Mistrovství světa. Zároveň tím zahajuje přípravu na Olympijské hry v Tokiu v roce 2020.

Volkswagen California je nejúspěšnějším kempimkovým vozem světa. Letos slaví již třicáté výročí. Dosud se ho prodalo po celém světě přes 165 000 exemplářů.

Ve výbavě jsou místa pro spaní v zadní části nebo pod výklopnou střechou, kuchyňský koutek se sporákem a ledničkou nebo kempinkový stůl a židle pro venkovní posezení. Díky nezávislému topení je možno ve voze přespat i v zimních podmínkách a průjezd lehčím terénem může zajistit na přání dodávaný pohon všech kol.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů