Most Packard se zřítil. Takhle končí jeden ze symbolů automobilového Detroitu

Our theme
Radek Pecák | 26.01.2019
Most Packard v Detroitu | foto: MotorAuthority
Už více než šedesát let značka Packard nevyrábí automobily. Její výrobní areál v Detroitu postupně chátral a současný osud je poněkud nejasný..
Přímo na silnici, která prochází opuštěným výrobním areálem bývalé slavné americké automobilky se zřítil most, který dříve propojoval jednotlivé výrobní areály Packard. Naštěstí se tak stalo uprostřed noci, kdy se v okolí nikdo nenacházel a nejsou tak hlášena žádná zranění osob.

Tovární areál byl postaven v roce 1903 a poslední automobily z něho vyjely v padesátých letech minulého století. Od té doby byla většina budov používána jako sklady. V devadesátých letech ovšem skončilo i toto využití a do města duchů se stahovaly různé nekalé živly.

Většinu budov bývalé továrny vlastní v současnosti španělský developer Fernando Palazuelo, který hodlá budovy uvést zpět do použitelného stavu. Není ovšem známo, kdy se tak stane. Přesto se již advokát společnosti nechal slyšet, že most, který býval symbolem a je na spoustě fotografií, bude obnoven.

Automobilka Packard byla zejména v první polovině dvacátého století pokládána za výrobce těch nejluxusnějšnějších automobilů. Byly současně velmi spolehlivé, a proto si je oblíbili jak zámožní lidé, tak i významné osobnosti podsvětí.

V roce 1954 došlo k fúzi se značkou Studebacker a postupně se začalo logo Packardu objevovat i na mírně upravených modelech sesterské značky. To mělo přispět ke zlepšení již léta se horšící finanční situace. Ani to však k záchraně nevedlo, a proto poslední vůz Packard opustil výrobní linku v roce 1958.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů