Škoda už brzy ukáže omlazenou Fabii. Jaká bude?

Our theme
Daniel Fuglevič | 15.01.2018
další 3 fotky
Škoda Fabia. | foto: Škoda
Současná třetí generace Škody Fabia působí na trhu již od roku 2014, a jak to nyní vypadá, očekávané modernizace se dočkáme zanedlouho. Omlazený model by totiž mohla česká automobilka představit již v březnu na autosalonu v Ženevě. Jaké novinky modernizace nejspíš přinese?
S informacemi o premiéře modernizovaného českého hatchbacku a kombi přišel časopis Auto Tip, kterému informaci potvrdil tiskový mluvčí Škody Auto Vítězslav Pelc. Omlazená Fabia by se díky březnovému odhalení v Ženevě mohla dostat do prodeje už letos v létě.

Čekat můžeme lehce upravený zevnějšek Fabie, který by se změnami dále přiblížil zbytku modelové řady Škody. Spekulace zmiňují užší přední světlomety, nový design předního nárazníku, upravenou masku chladiče, dále LED diodové zadní světlomety a další kosmetické úpravy. 

Novinky se dále čekají rovněž v interiéru, ačkoliv je velice pravděpodobné, že digitální přístrojový štít, jaký nabízejí malé vozy koncernu Volkswagen Polo či Seat Ibiza, se zatím ve Fabii neobjeví. Technologie se nejspíš dočkáme až v budoucnu u zcela nové generace modelu, která by měla přijet do tří let. A která také přejde na novou koncernovou platformu MQB A0, kterou už zmínění koncernoví "nevlastní sourozenci" používají.

Je tedy pravděpodobné, že ještě dřív než Fabia dorazí s novým technickým základem chystaný malý crossover.

Ale zpět k Fabii. V nabídce motorizací možná dojde k vyškrtnutí nepříliš oblíbené naftové čtrnáctistovky. Na druhou stranu prý můžeme očekávat lehké navýšení výkonu u současných benzinových litrových tříválců, nabízejících v současnosti 95 (70) a 110 koní (81 kW). A možná dojde i na nový litrový motor s označením G-Tec, který umí spalovat zemní plyn.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů