Mazda MX-5 by mohla dostat výkonnější motor. Nabídne prý přes 180 koní

Our theme
Daniel Fuglevič | 10.04.2018
dalších 8 fotek
Mazda MX-5. | foto: Mazda
Současná čtvrtá generace roadsteru MX-5 je na trhu již třetím rokem, tudíž není překvapením, že se nyní na povrch dostávají první informace o chystané modernizaci. Očekávat přitom máme zvýšení výkonu i další pozitivní změny.
První informace o modernizované MX-5 mají pocházet od kanadského dealerství Mazdy, které podrobnosti o novém modelu předčasně zveřejnilo, načež se detaily o voze kvapem rozkřikly na diskuzních fórech majitelů ikonického roadsteru.

Prozatím se mluví hlavně o úpravách dvoulitrového čtyřválce, který by měl povýšit svůj výkon o 23 koní (17 kW) a točivý moment o 4 Nm, čímž by MX-5 nabídla až 183 koní (134 kW) a 204 Nm. Podle všeho bude motor vybaven lehčími písty, novou klikovou hřídelí, upraveným sáním i výfukem a rovněž dvouhmotovým setrvačníkem, díky čemuž by se měly navýšit i maximální otáčky motoru.

Zda inženýři sáhnou i na slabší 1,5litrový motor, to zatím netušíme. Výše zmíněné úpravy se přitom mohou od modelu pro evropský trh částečně lišit.

Mezi další novinky prý bude patřit možnost podélného nastavení volantu, výbava ve formě zadní parkovací kamery a systému bezpečnostního brzdění ve městě. Ze středového panelu se na druhou stranu vytratí zastaralý CD přehrávač.

Mimo technické změny se určitě dočkáme i lehkého vyladění designu, ačkoliv žádné razantní přepracování bychom neočekávali. Datum představení faceliftu Mazdy MX-5 zatím samozřejmě neznáme, ale pravděpodobně se dočkáme ještě letos.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů