Maskovaná Škoda Kodiaq se prohání po Nürburgringu. Je to vážně kus auta

Our theme
Redakce | 27.06.2016
Škoda testuje nový Kodiaq i na Nürburgringu. | foto: motor1.com
Do představení nové Škody Kodiaq zbývají nějaké tři měsíce, což znamená v podstatě neustálý přísun nových informací a detailů. Aktuálně se objevily fotografie zachycující maskovaný prototyp velkého SUV během testování na německém okruhu Nürburgring.
Jeho slavná část jménem Severní smyčka díky svému specifickému profilu patří mezi nejoblíbenější místo automobilek pro testování nových modelů. A to nejen těch sportovních.

Výrobci na okruhu testují také vozy typu SUV. Škoda pochopitelně nezůstává stranou, díky čemuž si můžeme udělat podrobnější obrázek o tom, jak bude nový Kodiaq vypadat. Ani výrazné maskování totiž zcela nezakryje hlavní tvary a profil vozu.

Špionážní fotografie, které zveřejnil motoristický server motor1.com, zdá se potvrzují sliby Škody, že až sedmimístný Kodiaq nabídne prostornou kabinu a největší zavazadlový prostor ve své třídě. Prototyp je totiž opravdu pořádným kusem auta.

Škoda testuje nový Kodiaq i na Nürburgringu.


Jakékoli výraznější designové "kudrlinky" nového SUV však už kamufláž schovává dokonale. Mladoboleslavská automobilka alespoň nedávno naznačila, že Kodiaq nabídne ostře řezaný exteriér s trojrozměrnými liniemi. Šéfdesignér značky Jozef Kabaň v souvislosti s novým SUV dokonce hovoří o novém designovém jazyku. "Tento jazyk je velice výrazný, emocionální a nadčasový," říká Kabaň.

Více informací o nové Škodě Kodiaq najdete zde.

Vůz má vypadat robustně, vpředu nechybí klasická škodovácká maska chladiče, na níž navazují nápadné ploché a kuželovité světlomety. Výrazně tvarovaná má být také záď se světly s typickým tvarem písmene C.

Velkou nápovědou k designu je samozřejmě studie VisionS představená na autosalonu v Ženevě, jistým vodítkem jsou ale také oficiální ilustrace, které Škoda zveřejnila před několika dny.

Nový Kodiaq bude představen v září, zahájení prodeje je plánováno na začátek příštího roku.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů