Lamborghini má speciální akustickou místnost. Ladí v ní zvuk svých aut

Our theme
Daniel Fuglevič | 19.06.2017
dalších 8 fotek
Akustická místnost pro ladění zvuku nových modelů Lamborghini. | foto: Lamborghini
Italská automobilka Lamborghini kvůli připravovanému SUV Urus rozšiřuje své výrobní prostory. Kromě toho ale rovněž představuje speciální akustickou místnost, kde bude nyní ladit zvuk svých nejnovějších modelů.
Očekáváné SUV od Lamborghini je důvodem mnoha novinek ve výrobních prostorech v Sant'Agatě. Samotné prostory byly zvětšeny, najalo se kolem pětistovky nových pracovníků a do konce roku 2018 chce automobilka vytvořit ještě dalších 200 pracovních míst.

Peníze Lamborghini ale vkládá i do nových vývojových částí, ke kterým nyní patří i samostatná místnost pro ladění zvuku nových modelů. Právě v ní bude zajištěno, že SUV Urus se čtyřlitrovým dvakrát přeplňovaným osmiválcem bude znít nejlépe, jak jen může.

Samotná značka bohužel nezmiňuje zrovna mnoho podrobností o své akustické místnosti. Podle fotek si ale můžeme domyslet, že jde o speciálně izolované místo vybavené audiotechnikou a dalšími nástroji pro testování zvuku a jeho naladění v autě.

Akustickému ladění pak mají podstoupit i nově vyvíjené ultra lehké komponenty jakými jsou například výfukové systémy, klapky, sání a další, které budou vznikat pro koncepty a nadcházející pohonná ústrojí.

Do svého prvního SUV automobilka vkládá velká očekávání. V roce 2018 plánuje vyrobit na tisícovku kusů, přičemž o další rok později už chce mít prodaných celkem 3500 vozů. Tímto by Urus ročně představoval celou polovinu vyrobených modelů Lamborghini. Kromě osmiválcové verze pak má přijít v roce 2019 i plug-in hybridní varianta.

Nakonec se objevují spekulace, že Lamborghini chce v budoucnu svou modelovou řadu rozšířit ještě o další model. Mluví se přitom o inspiraci z minulosti automobilky.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů