Filmaři při natáčení nové bondovky Spectre zničili auta za 883 milionů korun

Our theme
Redakce | 30.09.2015
Jaguar C-X75 pro bondovku Spectre. | foto: Jaguar Land Rover
Čtyřiadvacátá bondovka s názvem Spectre se už na začátku listopadu objeví v českých kinech. S blížící se premiérou se pochopitelně objevují nové informace o natáčení. Ta poslední se týká využití aut ve filmu.
Koordinátor týmu kaskadérů Gary Powell totiž prozradil, že při natáčení, které probíhalo například v Římě, Ciudad de México či rakouských Alpách, byly zničeny vozy v celkové hodnotě 24 milionů liber, tedy v přepočtu 883 milionů korun.

Pro film bylo například využito deset exemplářů Aston Martin DB10. Tento model britský producent nevyrábí, postaven byl speciálně pro nejnovější bondovku. Z deseti kousků jich kvůli natáčení bylo sedm zničeno.

Aston Martin DB10.


Štáb kromě toho odepsal také třeba několik Land Roverů. 

Šéf kaskadérů však prozradil i další zajímavosti. Například, že během natáčení honičky v Římě, při níž agenta 007 v DB10 pronásleduje padouch jménem Mr. Hinx (hraje ho David Bautista) v taktéž unikátním Jaguaru C-X75, se vozy po městě pohybovaly i rychlostí 177 kilometrů za hodinu.

Auta pro bondovku Spectre.


"Řím nás jen na škodách na vozech stál miliony liber. Natáčeli jsme to celou noc, ve filmu však budou z akce vidět jen čtyři sekundy," prohlásil Powell. 

Více informací o Jaguaru C-X75 najdete zde.

Ve srovnání s celkovým rozpočtem nové bondovky však účet ze zničené automobily představuje relativně skromnou sumu. Dosud nejdražší snímek s agentem 007 totiž stál 200 milionů liber (asi 7,4 miliardy korun).

Ve filmu Spectre James Bond obdrží záhadnou zprávu z minulosti, která ho přivede k odhalení zlověstné organizace. Postupně odhaluje rozsáhlý podvod a hroznou pravdu o tom, kdo ve skutečnosti stojí za projektem Spectre. V českých kinech by se novinka měla objevit 5. listopadu.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů