Fiat představil nástupce Punta. Jmenuje se Argo a vypadá dobře, je tu ale háček

Our theme
Daniel Fuglevič | 20.05.2017
Fiat Argo. | foto: Fiat
Italská automobilka představila nový malý hatchback. Argo můžeme považovat za nástupce zastaralého Punta, je tu ale problém: Fiat Argo je totiž zatím určen jen pro brazilský trh.
Novinka přichází s docela agresivním designem, který je zásluhou nejvyšší verze HGT s ostřejšími nárazníky, většími koly a také červenými detaily. Standardní verze tak budou určitě vypadat trochu umírněněji.

Celkově však Argo vypadá jako opravdu schopný hatchback, který dokáže oživit letitou modelovou nabídku v Jižní Americe. A možné také v Evropě...

V Brazílii dostane novinka pod kapotu tříválec nebo čtyřválec o objemech 1,0 a 1,3 litru, přičemž nejvýkonnější variantu bude pohánět osmnáctistovka o výkonu kolem 130 koní (96 kW).

V nabídce pak budou k slabším motorům dostupné robotizované převodovky a pro nejsilnější motorizaci bude kromě manuální skříně k dispozici i klasický automat.

O designu interiéru je zatím těžké něco soudit, jelikož Fiat ukázal pouze záběry přístrojové desky s budíky a centrálním displejem.

Přestože Fiat Argo míří zatím pouze do Brazílie, není zcela vyloučeno, že by automobilka nakonec svůj nový hatchback neuvedla i na dalších trzích včetně Evropy.

Jakožto nástupce Punta, které se vyrábí od roku 2005 a již prošlo dvěma facelifty, by určitě bylo potřeba. Bylo by navíc trochu podivné, kdyby si Fiat tento nově vyvinutý model nakonec nechal jen pro Jižní Ameriku.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů