I kus šrotu můžete prodat za spoustu peněz. Jen musí mít tu správnou značku

Our theme
Daniel Fuglevič | 27.11.2017
dalších 6 fotek
Ferrari 512i BB. | foto: copart.com
Jak víme, ceny za ikonické vozy minulosti mohou často stoupat do absurdních výšin - i když se třeba jedná o nepojízdné kousky nalezené ve stodole. Nějakých 850 tisíc korun za ojeté Ferrari se tak může zdát jako koupě století, jen by ovšem nesmělo jít o rozsáhle ohořelý vrak.
Skrze aukční web copart.com se nedávno v Los Angeles dražilo Ferrari 512i BB z roku 1983. Nejednalo se však o pěkný zachovalý kousek, ale o požárem zničený vrak, který už vypadal vskutku nezachranitelně.

Nicméně i za tento „žhavý“ exemplář byli zájemci schopni vytlačit cenu skoro k milionu korun. Auto se již prodalo, přičemž dle posledního zaznamenaného příhozu už byla cena na částce v přepočtu asi 852 tisíc korun. Dá se čekat, že kdyby aukce pokračovala déle, hodnota by se ještě zvedla.

Není známo, co způsobilo požár vozu, ale dle pomačkaných plechů došlo zřejmě k nehodě, načež vůz vzplál a bohužel lehnul popelem. Zadní část vozu s motorovým prostorem je kompletně zničena, stejně jako interiér.

Přední část italského skvostu však vypadá vůči zbytku mnohem lépe a je možné, že právě vnitřní části předku včetně zavěšení, kol, brzd a dalších dílů poslouží jako dárce orgánů pro renovaci jiného modelu 512i BB. Zřejmě proto se částka vyšplhala tak vysoko, na cenu, za kterou si už u nás koupíte hodně slušné nové auto.

Ferrari 512 BB (Berlinetta Boxer) bylo v roce 1976 uvedeno jako modernizace původního 365 GT4 BB. Uprostřed byl uložen plochý dvanáctiválec o objemu 5 litrů a výkonu okolo 360 koní (265 kW). Pozdější verze označené 512i dostaly namísto karburátorů také nový systém nepřímého vstřikování benzinu. Obou verzí se vyrobilo celkově jen kolem dvou tisíc kusů.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů