Ferrari 458 MM Speciale je jediné na světě. Vzniklo pro britského boháče

Our theme
Redakce | 31.05.2016
Ferrari 458 MM Speciale. | foto: Ferrari
Pokud máte opravdu hodně peněz, nemusíte se spokojit jen s tím, co Ferrari běžně nabízí. Na automobilku se totiž můžete obrátit i s netradičním přáním, slavný italský výrobce luxusních sporťáků vám za jistě nemalý obnos rád vyjde vstříc. Podobně vzniklo Ferrari 458 MM Speciale. Díky tomu jde o jediný exemplář na světě.
Vůz si vysnil nejmenovaný britský zákazník. Jako technický základ posloužil model 458 Speciale, z něhož pochází podvozek a pohonné ústrojí. Design se však výrazně proměnil. Díky černým sloupkům například čelní sklo vypadá, jako by plynule navazovalo na boční okna.

Změnil se také tvar střechy, na bocích přibyly otvory přivádějící vzduch k motoru, jiná je i záď.

Ferrari 458 MM Speciale.


Karoserie byla vytvořena ručně z hliníku, nárazníky jsou z uhlíkového kompozitu.

Samozřejmostí pak jsou speciálně navržená kola a netradiční lakování. Ferrari 458 MM Speciale dostalo bílý lak Bianco Italia doplněný o italskou trikolóru. Interiér se chlubí koženým čalouněním v hnědé barvě (výrobce ji nazývá Cioccolato) s bílým prošíváním. Zákazník si dále přál unikátní audiosystém.

O pohon se stará motor z modelu 458 Speciale, tedy atmosféricky plněný osmiválec o objemu 4,5 litru s výkonem 605 koní (445 kW). Podle Ferrari jde o nejvýkonnější atmosferickou "vé-osmičku" na světě. Točivý moment dosahuje hodnoty 539 Nm a z nuly na stovku se Speciale rozjede za 3 sekundy. Maximální rychlost činí 325 km/h.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů