Diamanty a 750 koní. Libanonský sporťák W Motors Lykan stojí 62 milionů

Our theme
Redakce | 21.10.2013
další 4 fotky
W Motors Lykan. | foto: W Motors
Praha /FOTOGALERIE/ - O výrobci sportovních aut jménem W Motors jste dost možná dosud neslyšeli. Není divu, dosud žádné nepostavila. Ale zdá se, že libanonská firma to přesto myslí s konstrukcí rychlých vozů smrtelně vážně - na začátku listopadu totiž chce na dubajském autosalonu ukázat produkční verzí modelu Lykan.
A na papíře nevypadá Lykan vůbec marně. Před zadní nápravou se nachází dvakrát přeplňovaný plochý šestiválec od Porsche, který po úpravách produkuje výkon 750 koní a točivý moment rovných 1000 N.m. Maximální rychlost by měla být jen těsně pod hranicí 400 km/h, přesně 395 km/h a zrychlení z klidu na stovku je otázkou 2,8 sekundy. Pohonná jednotka spolupracuje s automatickou dvouspojkovou převodovkou.

W Motors Lykan však nemá být pouze rychlý. Má být také oslnivě luxusní a exkluzivní - tak to bohatí lidé na Blízkém východě prostě chtějí. V interiéru proto najdeme vzácné materiály, ušlechtilou kůži, karbon, dokonce i diamanty a také moderní technologie. A vznikne pouhých sedm kusů.

Nepřekvapí proto skutečně "nelidová" cena. Libanonský hypersport se bude prodávat za 2,5 milionu eur, tedy zhruba 62 milionů korun.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů