Chystaný sporťák od Alpine dostane osmnáctistovku s výkonem až 300 koní

Our theme
Redakce | 08.07.2015
dalších 7 fotek
Alpine Celebration. | foto: Alpine
Chystané sportovní kupé "znovuzrozené" automobilky Alpine bude pohánět nová přeplňovaná osmnáctistovka. Jednotka, která vznikla ve spolupráci Renaultu s Nissanem, bude k dispozici v několik verzích.
Sporťák Alpine by měl dorazit v roce 2017 a leccos už o něm víme. Renault, jemuž značka Alpine patří, totiž během čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans ukázal koncept Celebration, který naznačuje, jak bude nové kupé vypadat.

Představení konceptu Alpine Celebration najdete zde.

Design se prý inspiroval v minulosti, křivky připomínají zejména model A110, ale na historický odkaz u studie navazují i některé detaily. Například kola vycházejí z designu 70. let - kromě už zmíněné "stodesítky" podobná využíval i model A310.

Alpine Celebration.



Po nápovědě týkající se vzhledu nyní přicházejí další informace, tentokrát však o technice. Nové kupé s pohonem zadních kol by mělo dostat novou přeplňovanou osmnáctistovku, na níž pracuje aliance Renault-Nissan.

Tento čtyřválec konstrukčně vychází z jedna-šestky z Clia R.S. a v nové "alpině" bude k dispozici ve třech verzích: nejslabší nabídne 250 koní, prostřední 275 a nejvýkonnější pak 300 koní.

Motor bude spojen se šestistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou.

Alpine Celebration.


Francouzské kupé má být také velice lehké, mluví se o hmotnosti do 1,3 tuny. Renault, potažmo Alpine, se tak vydal po podobné cestě jako Alfa Romeo s modelem 4C - i ten spoléhá na lehkou konstrukci a nepříliš velký přeplňovaný motor.

Po prvním modelu obnovené značky by měly následovat i další vozy. Bruno Ancelin, výkonný viceprezident společnosti Renault, si představuje, že značku Alpine ponesou automobily, které budou moci konkurovat výrobkům od Audi či Porsche.

I proto Renault ke spolupráci přizval nejen aliančního partnera Nissan, ale také koncern Daimler. Jednotlivé modely se budou od sebe výrazně lišit, vyloučena dokonce není ani výroba SUV.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů