Černý víkend pro supersporty. Hořel McLaren P1, bouralo Pagani Zonda

Our theme
Daniel Fuglevič | 23.10.2017
další 3 fotky
Pro majitelé těchto vozů nevyšel víkend zrovna podle plánu. | foto: Automix.cz
Na britských silnicích to v posledních dnech nebylo zrovna růžové pro majitele supersportů. Nezávisle na sobě tam totiž havarovalo unikátní Pagani a na jiném místě začal majiteli hořet speciální McLaren.
Jen v rozmezí pár hodin museli mít dva britští majitelé supersportů hlavu v dlaních.

Nejprve zde máme jistý exemplář McLarenu P1, který je mezi znalci hypersportů docela povědomý, neboť zrovna tento kousek rozsáhle upravila divize MSO od McLarenu. Vůz byl lakován výrazným modrým lakem a doplněn červenými detaily. Na silnici ho tedy nešlo v žádném případě přehlédnout.

Při sobotní projížďce u města Slough však majiteli začalo auto z ničeho nic hořet. Plameny se objevily u motorového prostoru a postupně zachvátili i část interiéru. Příčina požáru zatím není jasná. Posádka vozu nebyla zraněna, ale na voze plameny vytvořili značnou škodu. Krátké video si můžete prohlédnout níže.

Rovněž v sobotu se pak na rychlostní silnici A27 u jižního pobřeží v hrabství Hampshire odehrála nezáviděníhodná událost. Bouralo tam Pagani Zonda PS 760, které bylo před léty v této edici vyrobeno pouze jako jediný kus.

Opět není zcela jasné, jak k nehodě došlo, ale následky byly docela ošklivé. Přední část, respektive celá kapotáž vozu byla utrhnuta a poškození neušla ani záď, čemuž nasvědčuje pokřivené křídlo i aerodynamická ploutev nad motorem. Více fotek najdete v galerii.

Nabourané Pagani už má bezpochyby domluvenou opravu přímo v Itálii u vedení automobilky. U ohořelého McLarenu je ovšem těžké odhadovat, jak auto nakonec skončilo a jestli je jeho oprava vůbec možná.

V každém případě zde máme vozy v hodnotě několika desítek milionů korun a navíc v opravdu limitovaných verzích, takže případná náprava škod určitě nebude jednoduchá ani levná.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů