Bugatti má jasno, nástupce Chironu bude jezdit na elektřinu. Aspoň částečně

Our theme
Daniel Fuglevič | 23.07.2017
dalších 8 fotek
Bugatti Chiron. | foto: Bugatti
I když se Bugatti v těchto dnech pilně zaměřuje na dodávky hypersportovního Chironu nedočkavým zájemcům, už nyní se objevují informace o jeho nástupci. Vedení si je jisté, že nové auto bude pohánět alespoň z části elektřina.
Představu o budoucnosti nástupce současného Chironu odhalil pro britský Autocar generální ředitel Bugatti Wolfgang Dürheimer.

Podle něj na elektrifikaci opravdu dojde. Nástupce Chironu je samozřejmě ještě daleko od samotného počátku vývoje, nicméně díky způsobu, jakým se vyvíjí baterie, elektrické motory a také regulace emisí, musí být už nyní jisté, že nový model bude alespoň částečně využívat k pohonu elektřinu.

Dürheimer si ale myslí, že na zcela elektrickou variantu bude ještě stále brzo. Nejpravděpodobněji tedy půjde Bugatti cestou hybridního ústrojí.

O Chironu pak mluví jako o vrcholu schopností a výkonu bez nutnosti elektrifikace. V nadcházejících letech má tak dosáhnout výjimečné finanční hodnoty. Důsledkem toho si chce Durheimer jeden pořídit i pro sebe.

Už během vývoje Chironu se pak spekulovalo o hybridizaci, nakonec ale značka uvedla, že svých cílů v rámci výkonu dosáhne i bez pomoci elektřiny.

Mimo to padla slova rovněž o myšlence rozšířit působení Bugatti a uvést zcela nový model ještě před nástupcem Chironu. Produkce současného hypersportu má však trvat celých osm let a automobilka si tedy dává s rozhodnutím na čas. Prozatím se ovšem ptá zákazníků, o jaký další vůz se znakem Bugatti by vlastně měli zájem.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů