BMW nás láká na nový roadster. Jméno novinky ale není stále jasné

Our theme
Daniel Fuglevič | 31.07.2017
Upoutávka na nový roadster od BMW. | foto: BMW
O spolupráci BMW a Toyoty na nových sporťácích jsme už slyšeli mnohé. Japonci použijí podobnou techniku pro novou Supru a BMW zase pro nástupce modelu Z4. A na druhý jmenovaný vůz - tedy jeho koncepční předobraz - nás teď BMW láká tajemnou ilustrací.
Přestože toho z profilových linek zrovna moc nevyčteme, současný designový jazyk BMW je samozřejmostí, a kdo ví, třeba se dočkáme i nějakých nových prvků z chystaného luxusního kupé řady 8. Právě jeho koncept v poslední době nejvíce napověděl vzhled budoucích vozů značky.

Prozatím není jasné, kolik přesně techniky bude BMW a Toyota sdílet. Víme ovšem, že novou platformu zajistí Němci, přičemž i celková elektronika a možná i interiér by mohl pocházet od nich.

U Toyoty se rovněž předpokládá využití hybridního ústrojí a pohon všech kol, zda se podobná technika ukáže v novém BMW, je však stále předmětem spekulací.

Nakonec si nejsme jisti ani pojmenováním nového roadsteru. Nedávno totiž zdroj z automobilky uvedl, že auto neponese tolik očekávané označení Z5.

Koncept novinky bychom ale každopádně měli očekávat už 17. srpna na přehlídce automobilové krásy Concours d’Elegance v kalifornském Pebble Beach.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů