BMW chystá dalšího člena rodiny "i". Nová i5 by mohla být SUV

Our theme
Redakce | 14.12.2015
BMW i3. | foto: BMW
Německá automobilka BMW chce rozšířit rodinu ekolologických modelů označených písmenem "i". V současné době do ní patří malý elektromobil i3 a sportovní hybrid i8. Na cestě je třetí člen, který ponese jméno i5.
BMW zatím o připravované novince neprozradilo mnoho relevantních informací, dokonce prý stále zvažuje, jakým vozem i5 vlastně bude.

Podle britského magazínu Auto Express vedení automobilky upřednostňuje variantu elektrického SUV, jehož pohon pravděpodobně půjde podobně jako u i3 doplnit o prodlužovač dojezdu v podobě malého spalovacího motoru.

Tomuto výsledku rozhodování nahrává především neustále rostoucí poptávka po "esúvéčkách" a crossoverech - a to nejen v Evropě, ale i na významném a perspektivním trhu v Číně.

Dalším důvodem pro i5 se zvýšeným podvozkem pak může být chystaný příjezd elektrického crossoveru Audi Q6 e-tron. A nedávno se začal prodávat také Model X od Tesly.

Neoficiální informace dále hovoří o instalaci vysokokapacitních baterií, které při plném nabití umožní dojezd okolo 320 kilometrů. Očekává se také použití technologií umožňujících alespoň částečné autonomní řízení. V konstrukci pak budou kvůli dosažení co nejnižší hmotnosti použita uhlíková vlákna.

Nové BMW i5 by mohlo být představeno už příští rok, přičemž do prodeje se zřejmě dostane nejdříve v roce 2017. Pro úplnost zbývá dodat, že v souvislosti s touto novinkou se už mluvilo i karoserii typu sedan.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů