BMW chce vyvíjet nový elektromobil

Our theme
Redakce | 17.05.2012
Vývoj nového BMW | foto: BMW
Mnichov – Ve spolupráci s Technickou univerzitou v Mnichově bude BMW v rámci projektu Visio M usilovat o nový efektivní a bezpečný elektromobil.
Ač se elektromobily pomalu ale jistě prosazují na dnešním trhu osobních automobilů, stále ještě nemohou nabídnout takové vlastnosti, jako auto s benzinovým motorem.

Toho si je německá automobilka BMW plně vědoma, a proto chce spolu s výzkumníky z univerzity vyvinout cenově dostupné elektrické auto, které by bylo schopné vozidlům s benzinovými pohony konkurovat.

Klíčové mají být zejména dva faktory – cena a bezpečnost. I přes svou malou hmotnost tak musí elektromobil splňovat přísné bezpečnostní požadavky, které budou plně srovnatelné s dnešními běžnými automobily. Zároveň ale musí být vůz dostupný pro široké spektrum zákazníků, to vše při udržení minimálních výrobních nákladů.

Cílem projektu by tak mělo být vytvořit elektromobil, který bez baterií nebude vážit více než 400 kg a k jeho pohonu postačí 15 kW energie.

Rozpočet celého výzkumu je 10,8 milionu eur a finanční prostředky na něj uvolnilo německé ministerstvo pro vzdělávání a výzkum. Inženýři z BMW ve spolupráci s výzkumníky z univerzity se teď budou snažit, aby z těchto peněž vznikl konkurenceschopný vůz.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů