Audi ukázalo Sport quattro concept. Hybridní sporťák má 700 koní

Our theme
Redakce | 04.09.2013
Audi Sport quattro concept. | foto: Audi
Ingolstadt /FOTOGALERIE/ - Automobilka Audi ukázala první fotografie svého nového konceptu, který oslavuje úspěchy legendárního závodního vozu Sport Quattro. Moderní interpretaci německý výrobce samozřejmě přiveze na autosalon ve Frankfurtu.
Audi Sport quattro concept byl postaven z lehkých materiálů, například přední i zadní kapota, střecha a dokonce i palubní deska jsou vyrobeny z karbonu, dveře a blatníky jsou z hliníku. Studie přesto váží nezanedbatelných 1850 kilogramů.

Důvodem je použití hybridního pohonného ústrojí, které kombinuje čtyřlitrový osmiválec TFSI (560 koní, 700 N.m) a elektromotor (150 koní a 400 N.m). Celkový výkon podle Audi činí 700 koňských sil. Nepřekvapí tedy, že koncept na stovku zrychlí za 3,7 sekundy a dokáže uhánět rychlostí až 305 km/h.

Sport quattro concept však umí jet i čistě jen na elektřinu, při plně nabité 14,1kWh lithium-iontové baterii tak zvládne až 50 kilometrů.

Vzhled agresivně vyhlížejícího kupé s výraznou přídí údajně naznačuje budoucí design všech modelů značky Audi. Takže i kdyby se Sport quattro nedostalo do sériové výroby, objeví se některé designové prvky alespoň u ostatních vozů z Bavorska.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů