Alpine Vision: Nová studie naznačuje podobu prvního sporťáku obnovené značky

Our theme
Redakce | 17.02.2016
dalších 26 fotek
Alpine Vision. | foto: Alpine
Renault se usilovně připravuje na restart značky Alpine. Prvním vozem bude sportovní kupé s motorem uprostřed, pohonem zadních kol a tvary inspirovanými slavným modelem A110.
Jak by novinka mohla vypadat, naznačuje nejnovější koncept pojmenovaný jednoduše Vision. Ten přitom na první pohled vychází ze starší studie Alpine Célébration, který byl představen v červenci loňského roku.

Představení konceptu Alpine Célébration najdete zde.

Nová vize však má k sériovému vozu mnohem blíž. Zatímco Célébration byl orientovaný na závodní okruhy, Alpine Vision už je klasickým sporťákem pro běžné silnice.

Alpine Célébration (vlevo) a Alpine Vision.



I tentokrát se koncept prvního modelu obnovené značky Alpine zřetelně inspiruje ve slavné minulosti, design totiž v podstatě navazuje na legendární vůz Alpine Renault A110.

Výrobce slibuje především radost z jízdy, kterou má kromě výkonného motoru zajistit například i nízká hmotnost. Váha by se ostatně měla pohybovat okolo 1100 kilogramů.

O technice zatím automobilka spíše mlčí, víme jen, že sporťák pohání uprostřed uložený čtyřválec s turbem, který zajistí zrychlení z klidu na stovku 4,5 sekundy. Motor samozřejmě roztáčí zadní kola.

Alpine Renault A110 (vlevo) a Alpine Vision.



Objem agregátu bude zřejmě 1,8 litru a očekává se, že bude k dispozici v několika výkonových verzích, možná ve třech: nejslabší nabídne 250 koní, prostřední 275 a nejvýkonnější pak 300 koní. Čtyřválec by měl být spojen pouze s automatickou převodovkou.

Zajímavě vypadá také interiér s digitálním přístrojovým štítem, skořepinovými sedadly, velkým dotykovým displejem či netradičně tvarovanými ovladači.

Nový model značky Alpine se bude vyrábět v továrně Dieppe na severu Francie, která je pro firmu domovským závodem. Sporťák by se měl začít prodávat v příštím roce.

Alpine Vision.



Po prvním modelu obnovené značky by měly následovat i další vozy. Bruno Ancelin, výkonný viceprezident společnosti Renault, si představuje, že značku Alpine ponesou automobily, které budou moci konkurovat výrobkům od Audi či Porsche.

I proto Renault ke spolupráci přizval nejen aliančního partnera Nissan, ale také koncern Daimler. Jednotlivé modely se budou od sebe výrazně lišit, vyloučena dokonce není ani výroba SUV.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů