anonym posted by:
že zimní gumy jsou dobrá věc. Spor o gumách jsme jednou řešili pokusy s letním a zimním obutím. Na mírně se svažující silnici zakončenou příčnou křižovatkou ( povrch uježděný sníh) jsme postavili vedle sebe dva passáty. Jeden na zimních a ten druhý na letních gumách. Teplota okolo nuly. Pokusů bylo několik, měnili jsme se v autech, prohazovali auta na silnici, celou akci předcházelo vážení aut, prostě brali jsme to dost vážně, protože šlo o dva sudy 12 Plzně. Výsledek byl jednoznačný. Auto na l...
Jsem rád, že se tady našel někdo, kdo se tímto skutečně zabýval. V jiné diskuzi jsem to už psal, tak to tady zopakuji.
Myslím si, že zimní gumy nejsou na autě z následujících důvodů:
1 - nejsou na ně prachy (de facto stojí kolikrát tolik, co to auto, na které by se montovaly)
2 - auto je v zimě zazimované - což nebrání tomu, aby se tady diskutovalo o reklamní masáži
3 - přecenění trakce strojů se zadním náhonem s agregátem rovněž nad touto náprvou - odkazuje nás na bod 1
4 - městský provoz s možností výběru vyjet X nevyjet
5 - tupá hlava, která není schopna vyhodnotit zda jde o přínos nebo ne, čili vítězí setrvačnost (strach ze změny, zejména názorů je velmi silný)
6 - příliš vysoké řidičské sebevědomí - bohužel nezřídka neopodstatněné
Kdo se nenašel, tak prosím uvést důvod, který jsem opomněl.