anonym posted by:
asi bych šel radši do volva, za stejný peníze koupíš auto v lepším stavu, novější a líp vybavený, většina majitelů aut zn. volvo jsou konzervativci co rozhodně nelítají dvě kilča po D1 a dbají na servis, na rozdíl od většiny majitelů audi, kteří spolu s majiteli BMW vynikají agresivitou-toto je můj osobní a ryze subjektivní názor a zkušenost. dalším plusem pro volvo je obliba mezi zloději, na rozdíl od audi téměř nulová. Tom
Volvo S40 jsem měl, bylo z roku 1999 a benzin 1.6, s autem jsem byl spokojen, ale s motorem 1.6 jsem spokojen nebyl. A to měl motor najeto 80 000 km (kilometům bych věřil, pravidělně vedená knížka, stav auta, potvrzení v Brně u Volva). Měl jsem silnější verzi s 80 kW a papírově to je dost ale vůbec to nějelo a navíc šílená spotřeba po městě 11,5 litrů!. Sice je v techničáku 11 ale i tak je to dost. Volvo jsem výhodně prodal, a koupil BMW 316 s 1995 s 200 tis. km, motor se nedá u BMW s Volvem srovnat, mnohem lepší zátah a pružnost a spotřeba po městě 9 litrů. Sice už je podvozek vymlácenej ale s auta mám radost, ale autor článku má pravdu ve Volvu je taková příjemná atmosféra.
Pokud bych mohl doporučit tak 1.6 určitě ne, nevím jak jezdí 1.8 ale pravděpodobně to bude lepší volba.