Thursday 23.07.2009 16:33,
rada
Ne Davide, nejsem připojený z lokálu. Ostatně já jsem abstinent. Volvo, jenž jsem měl půjčené od jednoho rodinného přítele, bylo myslím z roku 2004. Nevím přesné označení, ale byl to kombík střední třídy. Tuším V70 2,4D něco kolem 160 koní. Mk si nepamatuji, ale byl opravdu slušný. Tipoval bych tak 320-360 Nm. Byl dovezený z CZ, takže žádná americká poloverze, jak bývá často zvykem. Víte, pokaždé od té doby, kdykoli to auto vidím, mám takový zvláštní srdeční pocit. Jako když potkáte svoji velkou tajnou lásku. Musím dále předeslat, že rozhodně nejsem srdcoví „autař“, a vozidla považuji pouze a jen za otroctvo lidstva. Ale jednoduše při svém nájezdu poznám, jaké auto je velmi dobré, jaké je obstojné, a jaké nestojí za úvahu vůbec kupovat. Neznám konkrétně model C70, ale jezdil jsem z mnoha vozy značky Volvo, a musím konstatovat, že mě vždy příjemně potěšily. Nejvíc snad Volvo 850. V té době jsem měl za svůj osobní vůz Peugeot 406 a jízda se prostě nedala absolutně srovnávat. Nemyslím, že by to bylo jen motorem - výkon byl samozřejmě díky většímu objemu patřičně větší, ale prostě chování vozidla jako celku. Například dodnes jsem se nesetkal s tak promyšleně fungující automatickou A/C. Sedadla má volvo pokaždé naprosto příkladná a maximálně pohodlná. Ergonomie na jedničku. Brzdy vždy špičkové. Plechy nejsou papírové, lak je dokonalý, antikorozní úprava úžasná... prostě s pohledu běžného uživatele nemá Volvo slabších stránek.
Jan Stolař, Děčín
PS: za svůj příspěvek se rozhodně nestydím, a stojím si za tím.
respond