Saturday 11.08.2012 19:23,
Cayenne?
Padlo tady, že se má vyzkoušet nějaké slušné SUV. Třebas cayenne. Já to udělal, protože se naskytla velmi dobrá koupě hned v méstě mého bydliště a to v době, když mě "brala mlsná" - touha změnit auto. Šlo o benzín V8 v plné polní - tedy vzduch, kamery, samosebou stvaitelný podvozek, kůže atd...
Když pominu hnusný vzhled tohoto auta, tak zkuššbní jízda byla opravdu tristní. Na to, jaký se uvádní výkon motoru, to jede asi jako Oktávka s 1,6 (což tedy opravdu nepřeháním), akcelerace je jen zdánlivá, protože daleko více zkresluje zvuk osmiválce a co se týká pohodlí, nevím, jako etalon pohodlí bych Cayenne rozhodně nenazval. Kladně jsem hodnotil brzdy, (ty na tu megaváhu byly fakt hodně dobré), ale tím to vadne. Vím, že kdo si jako NOVÉ poařídí SUV s 2,5t váhy a k tomu s V8 benzínbem 4,2l, tak na spotřebu nehledí. OVŠEM, valná většina obyčejných lidiček na tohle auto jako NOVÉ nedosáne a protoe je pak zajímá u cenově lákavé ojetiny i ta spotřeba. A vězte, jezdit s ojetinou za 400 tisíc s 18l/100 není pro ně to pravé ořechové. K tomu si připočtěmě nutné servisní náklady (každý neí kutil a kutila nemá ani jako známého) a výsledkem je, že majitel je pak z velkého snu opravdu něšťastný.
A terénních schopnostech taktně pomlčím, protože s 45 gumami se do terénu vydá jen ignorant, čili ani tyto vlastnosti nevyužije.
Jako celek - značné zklamání. Když už bych nutně volil takového mastodonta, tak pak by to byla Toyota landcruiser s 3l obstarožní, ale nesmrtelno naftou, se kterou není problém jezdit v kravatě, ale i v bahně po lesích a polích a věřte, že imidž má větší, než celý Touareg.
Můj osobní názor ale je, že tyhle vozy si v nemalé míře pořizuji lidé, kteří si potřebují něco dokazovat a sám to vidím v ulic, kde bydlím - je tu dost těch, kteří tyhle vozy mají a jen pár z nich mě neirituje....
respond