Tuesday 03.06.2008 10:49,
nazor
Ze sve zkusenosti bych doporucil Yarise. Pokud jezdite sama a hl po meste, prijde mi idealni v pomeru cena, vykon, spotreba. Interier je variabilni. Pro 1-2 lidi kufr uplne staci, jde zvetsit posuvnou lavici. Spotreba se ve meste pohybuje do 6 litru, pokud budete jezdit normalne a ne zavodit, pak se dostanete k 7mi. Ale prumernou po 90 000km mame 5,1. Takze jedna z nejmensich spotreb co muzete na benzit mit. Auto melo za tu dobu 2 zavady, spatna kontrolka svetel, vymena - i po zaruce nam to udelali zadarmo. A ted zlobila kontrolka chlazeni, svitila porad modre (tzn motor je studeny) po navsteve servisu bylo receno, ze nic nenasli a pokud budeme chtit vymeni cidlo asi 1500,- Nechali jsme zatim tak. Ted to zase nezlobi :) Jinak menene jen filtry, olej. Vse ostatni, tlumice, brzdy puvodni. Na geometrii nam rekli, ze odchylky jsou minimalni. Jen doporucuji kupovat motor 1,0 z 50 kw ne ten priskrceny se 48.
Golf bude mit spotrebu ve meste nad 7-8 litru, je bezpecnejsi,pohodlnejsi, ale take vice poruchovy, vetsi naklady na provoz. Vyssi pov. ruceni.
Punto si nemyslim, ze je spatne. Zkusenosti s nim nemam. Jezdi jich hodne a vybava bude urcite vyssi jak u Yarisu. Prijde mi ale stisnenejsi.
Opel nebyl nejpovedenejsi. Micra netusim. Seat nemusi byt spatny, ma ho kolegyne, ale je z vyssi spotrebou a linejsi. Zatim jezdi bez zavad najeto 60 000 asi.
respond