Brachy posted by:
Myslim ze tenkrat byla C5 jeste moc draha. A Xantie ho zlakala na velkou vybavu. Jak rikam, podle mne jsou sice Citrony kocary, ale jak jde vek, tak to zacina haprovat. A cim vic "vychytavek" tam je, tim vic jich blbne.
Ja osobne jezdim v Mondeu, coz povazuju za rozumny kompromis mezi "vybavenym" Citroeneme a strohym japoncem. Protoze jsem uvykly kupovat auta tak 3 roky stara, nemam zajem aby se tam zacaly sypat veci a ja z toho mel kasicku. Proto napriklad ne Citroen C5.
Kdybych si auto kupov...
To se stále "dokola" motáme - strýcova xantia klidně "zlobit" mohla, problém je v tom že pokud nevytrhneme "milióntinu" ze statistických přehledů - v průměru jsou stejné.
Nějak jste STÁLE nevysvětlil ty své "znalosti" ohledně poruchovosti. Pokud platí ono vaše: "..podle mne .." - já VÍM, že to tak funguje - jen NEvím proč..
To je ten "vtip" s tím "sypáním se" .. PROČ se někdo domnívá, že zrovna citroën začne zlobit více, než jiní ... TO je ta otázka!
K C4 - opravdu se mi na ní líbí ty dva motory (no ještě jeden) a nějak jste zapomněl říci s jakým motorem ta vaše byla (ohledně výbavy - myslím že dnes ve výbavě nejsou až tak rozdíly, jedno zda máte alfu či vw).
Sice nevím co to znamená "..okolo Xantie skáče ..", ale pokud si ze včerejška pamatuji ony tabulky, tak se zvyšujícím se věkem je nejporuchovější vůz střední třídy ford modeo - a to NENí vtip ..
Neznám jak to funguje v Holesovicích, ale já si vůz dle výbavy nekupuji
Ohledně "haprování" jsem vám přepsala kousek tabulek pracujících s "reálnými opravami" a s miliony vozů ..
PS: Zkuste PROSÍM "vzpomenout", kde se "objevil" "zrodil" ten nápad, ta myšeňka "...jak jde vek, tak to zacina haprovat ..".
Čistě statisticky je to "bubost" (výjimky samozřejmě pravidlo potvrzují). Já moc dobře vím, že citroën není nejspolehlivější a nejlepší atd. - JEN mne překvapuje místní .. snad až "zatracování". FAKTem prostě je - že to NENí pravda, že jsou "horší" (a milým "bonusem" bývá, že u "těch francouzů" zlobí spíše drobnosti, než motor a spol.).
Nevím z čeho vychází vaše: "..strohý japonec", vzhledem k problematice individuální konfigurace u vozů japonské produkce, doráží do evropy právě naopak - často velmi nadstandardně vybaveny (mám dlouholeté - víceleté nežli s citroën - zkušenosti s toyota, honda, subaru).
Zkusím to po x-té - zkuste si, prosím, vybavit odkud pramení vaše "názory" "znalosti" o poruchovosti citroën ..