Tuesday 27.01.2009 12:00,
rada
Milá Petro, včera jsem psal o upřednostnění značky Ford nebo Japonců v kategorii malých vozů a mnoho dalších příspěvků zní také v tomto duchu. Nový Ford Fiesta a sourozenec Mazda 2 , motor 1.4- skvělá volba. Ford má levnější ND a následně i servis, myslím tím garančky. Jinak servis není potřeba, to platí i pro Toyotu Yaris 1.33, Nissan Note (Micra se mi nelíbí). Nebojte se a běžte do Forda nebo do Japonců. Pověry o drahých náhr.dílech dnes v mnoha případech již tak neplatí, nehledě na to, že díky vysoké spolehlivisti je nebudete potřebovat. Ideální volba dle mého je pro ženu automat, ale ty bývají podstatně dražší ( příplatek až 40 000 Kč dle značky). Některým ženám manuál nevadí, ale já už tu kvedlačku nemusím a vůbec mi nechybí. Automat oceníte zejména při popojíždění v kolonách, ve městě, apod. Automat garantuje vždy plynulé svižné rozjetí , nehrozí zhasnutí motoru při rozjezdu na křižovatce, v kopci, vždy po sešlápnutí plynu následuje 100 % rozjezd.
Volba stejně spočívá na Vás. Volte také podle toho, která značka má prodej i servis ve vašem blízkém okolí,i když to není určující hledisko. Přeju hezkou volbu a mnoho šťastných kilometrů ve vybraném autíčku.
respond